Radio Simplu

Lucruri care trădează lipsa de bun gust

10 lucruri care trădează lipsa totală de bun gust. Cele mai frecvente gafe vestimentare la femei

Orice femeie îşi doreşte să arate bine, să se îmbrace cu stil şi să fie admirată. Există însă câteva greşeli vestimentare care ar putea distruge chiar şi cea mai grozavă ţinută. Nu mă refer la regulile deja banale, cum ar fi că nu trebuie să porţi haine supradimensionate sau pantofi murdari.

Iată cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile în materie de modă, potrivit site-ului geniusbeauty.com. Citeşte-le, reţine-le, iar data viitoare alegeţi hainele cu mai multă grijă.

O bluză decoltată în combinaţie cu o fustă mini

Nu este nimic mai vulgar decât o ţinută formată dintr-o bluză cu un decolteu adânc şi o fusta mini mulată. În cel mai bun caz, oamenii vor crede că nu ai deloc simţ estetic, iar în cel mai rău caz, vei fi considerată o femeie cu moravuri uşoare. Această costumaţie este potrivită pentru modele din videoclipurile R’n’B, dar nu şi ca să ieşi pe stradă. Aşa cum spune fashion icon-ul Victoria Beckham nu îţi arăta niciodată toate farmecele!

Chiloţii tanga la vedere

Criticii de modă americani folosesc expresia „whale tail” pentru a descrie moda chiloţiilor tanga ridicaţi peste talia blugilor. Acum câţiva ani, când au apărut blugii cu talie joasă, multe tinere îşi arătau „cozile de peşte”, dar din fericire, moda a trecut. „Nimic nu este mai puţin atrăgător decât nişte bikini prespălaţi lăsaţi la vedere!”, spune Camilla Morton, autoarea unor cărţi de modă foarte populare în America.

Sandale cu şosete sau ciorapi

Sandale au fost concepute pentru a fi purtate cu picioarele goale, aşa că respectă această regulă. Cusăturile şosetelor, chiar şi cele ale ciorapilor din lycra, se văd pe vârful degetelor care ies din pantofii decupaţi şi nu arată deloc frumos. Este adevărat că în unele prezentările de modă, modele poartă sandale şi papuci cu şosete. Dar unele modele defilează cu sânii goi pe scenă. Asta înseamnă că poţi să ieşi pe stradă aşa? Nu.

Haine care nu ţi se potrivesc

Colanţii au fost până de curând au fost foarte la modă şi apăreau în toate revistele. Deşi toate femeile îşi doresc să fie în pas cu moda, trebuie să recunoaştem ca nu oricine poate purta colanţi. Aceştia arată bine pe picioarele slabe, însă accentuează defectul femeilor care au picioarele mai groase. Acelaşi lucru este valabil pentru mai multe haine. Fii sinceră cu tine însuţi – dacă o rochie nu ţi se potriveşte, nu o cumpăra doar pentru că este la modă!

Imprimeurile animale, carouri sau dungi

Imprimeurile cu dungi şi carouri sunt frumoase şi stilate, dar numai atunci când sunt purtate separat. Aceste imprimeuri, pur şi simplu nu merg împreună. Combinaţia lor poate să distrugă orice stil şi să deformeze orice siluetă.

De asemenea, trebuie să fi atentă la imprimeurile animale. Chiar dacă petele de leopard de pe rochia ta se asortează perfect cu cele de pe pantofii, numai una dintre haine ar trebui să aibă un imprimeu ca să nu transformi ţinuta în kitsch.

Pantaloni scurţi şi adidaşi

Dacă porţi pantaloni scurţi, asigură-te că te încalţi cu sandale sau balerini ca să îţi pui în evidenţă picioarele. Combină pantalonii scurţi cu adidaşi, numai atunci când mergi la sală sau la alergat. Adidaşii sau tenişii nu sunt încălţămintea potrivită pentru a-ţi pune în valoare picioarele. De asemenea, pantalonii scurţi nu trebuie să fie prea strâmţi ca să araţi sexy.

Haină de blană lungă şi cizme fără toc

O haină de blană atrage atenţia asupra unei femei şi indică un anumit statut social, aşa că nu strica toată vestimentaţia purtând cizme fără toc. În plus, aceste cizme sunt, de obicei, butucănoase şi nu se potrivesc deloc cu o haină de blană elegantă. Alege o haină de blană lungă atunci când mergi la o petrecere sau la un bal şi vrei să impresionezi.

Paiete şi sclipici

Paietele şi mărgele strălucitoare arată grozav pe unele haine. Chiar şi o şapcă cu paiete ar arăta drăguţ dacă restul hainelor tale ar fi simple. În ceea ce priveşte stilul glamour, este foarte important să ştii ce înseamnă destul. Dacă alegi să porţi o bluză cu ştrasuri, asigură-te că blugii tăi nu au aplicaţii din paiete sau mărgele, iar pantofii nu sunt din lac. În acest caz, ar fi bine, de asemenea, să nu porţi accesorii strălucitoare.

Şlapi din plastic

Poţi să porţi şlapi din plastic sau papuci Crocs pe plajă, dar nu şi prin oraş. Din comoditate, vara, foarte multe femei fac această greşeală vestimentară. Alege în loc de papuci din plastic sandale cu breteluţe subţiri ca să fii mai feminină. Toamna în schimb, poţi să îţi cumperi cu încredere o pereche de cizme din plastic care sunt foarte utile în anotimpul polios şi în acelaşi timp chic.