Radio Simplu

Livratorul de pizza cântă la pianul clienților

Poate că nu toată lumea este fanul muzicii clasice, mai ales dacă trebuie să meargă la Operă pentru a o asculta. Totuși, putem aprecia cu toții acest gen muzical și realizăm că, de fapt, aceasta este muzica adevărată.

Spre exemplu, dacă suntem la un spectacol al copiilor noștri, sau dacă auzim pe cineva pe stradă care cântă la vioară o anumită compoziție a muzicii clasice, nu putem să nu ascultăm cu mare drag. Atunci când suntem în prezența muzicii care vine de la un instrument recunoaștem că sună diferit față de o melodie modernă.

Muzica este un dar este ceva ce aduce oamenii mai aproape. Orice instrument aduce o emoție, un sentiment, un sunet de neînlocuit. Este mișcător. Mai mult, atunci când cineva știe să îl folosească foarte bine, nu putem decât să-l admirăm.

Așadar, să ne imaginăm fața domnului Varchetti atunci când a comandat pizza, dar a primit și o serenadă! Acesta s-a hotărât într-o seară să comande pizza îmrepună cu soția lui, Julie. Deși era extrem de înfometat și a comandat mai multe bucăți, nu s-a așteptat să primească și un muzician la pachet.

Bryce Dudal, livratorul de pizza în vârstă de 17 ani, i-a predat mâncarea clientului și și-a primit banii, dar a observat și un piano în cameră. Îndrăzneț, dar politicos, Bryce a întrebat dacă poate să privească intrumentul mai de aproape.

Nimeni nu-l mai folosise de ani de zile până când Bryce s-a așezat în fața lui. Adolescentul și-a întins mâinile și a început să cânte Sonata Lunii lui Beethoven. Tânărul are talent și multă pasiune pentru acest instrument muzical.

Între locul lui de muncă cu normă redusă și orele de la școală, Bryce Dudal nu prea mai are timp să exerseze. Din momentul în care a început să cânte, familia a fost total impresionată. Chiar și unul dintre copii lor s-a oprit din a se juca jocuri video, uluit complet de ceea ce auzea.

Bryce a spus într-un interviu că pianul a fost mereu ceva ce a iubit și că adoră să cânte. Acesta spune:

„A fost un proces lung să învăț să cânt la pian. Trebuie să stai și să te gândești și să încerci să transpui totul pe pian, piesă cu piesă. Nici nu puteam să citesc portativul pe atunci. Stăteam în casă și ascultam melodiile timp de ore în șir, încercând să-mi dau seama ce trebuie să fac.

Mulți oameni stau în fața pianului și cântă ceva frumos și simplu. Eu atunci când cânt pentru cineva, o fac așa cum trebuie!”

Bryce a fost filmat de unul dintre membri familiei la care a cântat și imaginile cu acesta au strâns zeci de mii de vizualizări în doar câteva zile. Cu siguranță că toți iubitorii de pizza și-ar dori să primească și un muzician o dată cu mâncarea!

Familia Varchetti nu doar că a primit un fel de mâncare delicios, dar a primit și un spectacol pe cinste. Astfel de evenimente se întâmplă destul de rar, așa că le apreciem, mai ales că este vorbe despre un tânăr de 17 ani.