Radio Simplu

La noapte, Cerul se deschide si se indeplinesc dorinte. Ce trebuie sa faci

Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Isus Hristos, cinstită de credincioșii din lumea întreagă pe data de 6 august, este un moment important pentru pomenirea sufletelor celor plecați la Ceruri, dar mai ales pentru rugăciune. Fie că sunteți acasă, fie la Biserică închinați o rugăciune către Dumnezeu în această zi.

Se spune că există o rugă puternică care are menirea de a îndeplini cele mai arzătoare dorințe și totodată, aduce alinare sufletească. Rugăciunea are mai multe variante care se pot rosti în această zi de mare sărbătoare, dar tot ce contează este să fie rostită din suflet.

De asemenea, aceasta trebuie rostită în genunchi, cu o lumânare aprinsă, însă cel mai important este ca oamenii să creadă. Creștinii trebuie să aibă credință în Dumnezeu și speranță în suflet, numai așa dorințele lor vor ajunge să se îndeplinească.

„Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas de mare sărbătoare te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.

Schimbarea la Față a Domnului este prăznuită în timpul postului Sfintei Marii, ziua de 6 august fiind trecută în calendarul ortodox cu dezlegare la pește. Numită și Obrejenia, sărbătoarea de pe 6 august aduce o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții pe care oamenii le păstrează din vechime.

Printre superstiții se numără faptul că în această zi nu este bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat cu cineva, așadar este un moment bun ca oamenii să se împace. Se spune că cine este certat pe 6 august va rămâne așa tot anul.

Totodată, în această zi de mare sărbătoare nu se spală, nu se coase și nu se calcă, în caz contrar casa gospodinelor va fi năpădită de ploșnițe și păduchi. În plus, nu se lucrează la câmp sau în grădină.