Radio Simplu

Alerta Extrema: Ce mesaj au trimis autoritatile pe telefoane

GALERIE FOTO (2)

Alerta Extrema. Autoritatile romane au emis un mesaj RO-ALERT pentru sectorul 1, zonele, Peris, Snagov, Corbeanca, Buftea si Otopeni:

„Alerta Extrema. Incendiu de vegetatie uscata si alte materiale combustibile, zona Peris, degajari mari de fum / miros intepator. Ocoliti zona. Accesati canalele media si aplicatiile din mediul online ale DSU si IGSU pentru mai multe informatii si actualizari despre eveniment”.

Incendiu puternic de vegetatie langa Bucuresti. A fost emis un mesaj RO-Alert

Circa 10 hectare de teren au luat foc. Este vorba despre batalurile fostei ferme de porci de la Peris, transmite Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti – Ilfov. La fata locului au fost trimise 10 autospeciale.

Meteorologii ANM au transmis o estimare meteorologica privind evolutia norului de fum din zona Peris. Pe tot parcursul zilei, circulatia aerului se va mentine dinspre nord-nord-est spre sud-vest si va fi relativ slaba, spun meteorologii.

„La ora 09:30 circulatia aerului se realizeaza din sector nord-estic. Vantul sufla in general slab, cu viteze la rafala de pana la 10…15 km/h.”, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Tinand cont de simularile modelelor numerice rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie privind evolutia norului de fum din zona Peris, meteorologii precizeaza ca, pe tot parcursul zilei, circulatia aerului se va mentine dinspre nord-nord-est spre sud-vest si va fi relativ slaba, iar viteza maxima a vantului la rafala, dupa-amiaza, va fi de 25…30 km/h.