Radio Simplu

Kate Middleton se menţine în formă cu exerciţiul scândura

Kate Middleton are o siluetă impecabilă, deşi a născut 3 copii. Ea a reuşit să scadă rapid în greutate după naşteri. Se pare că micul ei secret este un exerciţiu fizic, numit scândura.

Soţia Prinţului William foloseşte acest exerciţiu pentru a avea abdomenul tonifiat. În engleză, se numeşte „plank”. Nu este nevoie de echipament special şi nu este greu de făcut nici pentru începători.

În plus, Kate Middleton iubeşte mâncarea proaspătă, foarte puţin gătită cu ajutorul focului. A declarat că iubeşte ceviche, un preparat din pește proaspăt şi fructe de mare marinate în citrice. De asemenea, atunci când vrea să piardă câteva kilograme, Ducesa alege o dietă preponderent proteică. Regimul ei este sărac în carbohidrați, dar care permite consumul de carne slabă, pâine integrală, vegetale și fructe.

 

Cum faci exerciţiul scândura, practicat şi de Kate Middleton

Excerciţiul scândura este ideal când vrei să slăbeşti, pentru că exersezi mai multe grupe de mușchi din corp, în special pe cei abdominali.

Este important să fii consecventă şi să repeţi acest exerciţiu zilnic, preţ de câteva minute. Trebuie să îţi susţii tot corpul timp de câteva minute, folosindu-te doar de mâini şi de picioare. Vei avea astfel un spate mai puternic, fese şi braţe tonifiate, lipsite de celulită şi un abdomen plat.

Cum se face: întinde-te pe podea cu faţa în jos şi îndreaptă coatele. Corpul tău trebuie să formeze o linie dreaptă. Greutatea este susţinută de antebraţe şi degetele de la picioare.

 

Contractă bine muşchii abdominali şi fesieri. Ţine şoldurile ridicate astfel încât să păstrezi linia dreaptă. Începe cu 2 minute şi creşte progresiv până când poţi menţine scândura timp de 10 minute. Poţi face şi pauze de 10 secunde.

Nu încerca să dobori un record! Măreşte obiectivul treptat, pentru a lăsa organismul să se obişnuiască.

Avantajele exerciţiului scândura

Pentru fese: sunt antrenaţi mușchii fesieri și bicepșii femurali. Ajută chiar şi la eliminarea celulitei.

Pentru spate: se lucrează mușchii spatelui, ai umerilor și ai gâtului. Ajută şi la relaxarea spatelui.

Pentru picioare: vei simţi şi vei vedea că zona coapselor va arăta din ce în ce mai bine.

Pentru abdomen: vei ţine abdomenul încordat şi astfel se va tonifia.