Radio Simplu

Iuliana Tudor: 6 momente unice din viața ei, surprinse în fotografii personale

GALERIE FOTO (2)

Am invitat-o pe Iuliana Tudor să caute în cutia cu amintiri fotografii unice din viața ei. Ne-a dezvăluit câteva momente personale și din viața profesională și oamenii care înseamnă pentru ea foarte mult.

Iuliana Tudor despre părinți: „De 40 de ani împreună. De 40 de ani construindu-şi un Rost! Probabil au avut un singur an doar pentru Ei! Căci de 39 Rostul lor am fost eu.” Iuliana Tudor despre bunica ei: „Bunica mea a plecat de curând dintre noi, la 103 de ani, dar ne-a oferit tuturor cea mai frumoasă lecție de viață: «Să trăiți atâta bucurie cât am trăit eu la cei peste 100 de ani!», spunea ea.” Fotografii: The Bucharest’s, arhiva personală a Iulianei Tudor

Ce vezi dimineața când te uiți în oglindă? Un copil. Și este îmbucurător că nu l-am pierdut pe drum. Cum ar arăta viața ta dacă n-ar trebui să muncești? E greu să-mi imaginez asta, pentru că am crescut într-o familie în care munca este o valoare respectată de toți ai mei. Bunica și mama mea îmi spuneau că totul în viață se obține în primul rând prin muncă și-mi amintesc de perioada în care am trăit la țară, când mâncarea pe care o primeai trebuia să fie meritată. Oricât de mici eram, trebuia să ne implicăm în toate treburile casei. De aceea, recunosc, m-aș plictisi. Nu cred că aș putea să duc o viață în care să nu fac nimic, să nu mă simt utilă și să nu trăiesc împlinirea pe care ți-o dă lucrul făcut de tine. Realizez asta cel mai des când sunt în concediu și-mi lipsește televiziunea. Așa ca viața fără muncă e ca o zi fără soare. Ce cauți cel mai des pe internet? Știri, diverse site-uri, facebook. Dar, cu măsură. Caut să nu-mi domine preocupările. Care este cea mai mare frică a ta? Să nu-L dezamăgesc pe Cel de Sus. Și uneori mă tem de mine pentru că până la sfârșitul vieții avem de răspuns la întrebarea „cine suntem?”. Și de multe ori răspunsul ne poate surprinde.