Radio Simplu

Istoria modelelor BMW M.

BMW M sărbătorește aproape cincizeci de ani de la înființare. Iubitorii acestei mărci cunosc deha semnificația monogramei – acel M însoțit de trei dungi: roșie, albastră și violet. Însă care este istoricul modelelor de mașini BMW din devizia M? Și ce semnifică acest logo? Iată mai jos principalele informații despre acest subiect.

BMW Motorsport GmbH a fost lansat pentru a satisface cererea clienților iubitori ai motorsportului și pentru a reprezenta marele producător german în diverse campionate. Din momentul lansării, divizia BMW M a devenit o versiune de performanță înaltă, fiind simbolul suprem al mașinilor în lumea sportului. Lansarea sa a avut loc l 1 mi 1972, atunci când compania s-a pregătit pe repede-nainte pentru campionatele din 1973. Primele mașini realizate în această devizie sunt mașina de raliu și o mașină dedicată curselor denumită 3.0 CSL. Aceasta din urmă a uimit iubitorii sportului prin impunerea de 6 ori în campionatul european între 1973 și 1979. Din acel moment, BMW a început dominația în campionatele de Formula 2 și și-a câștigat reputația pe circuitele americane.

Când au ajuns modelele BMW M pe stradă?

Dacă la început devizia M era despre cursele de mașini, cu timpul domeniul de expertiză al acesteia s-a lărgit, mai ales că cererea clienților era mare. Astfel, în 1974 Motorsport lansează modelele 530, 533i și 535i, aceste berline sportive oferindu-le clienților adevărate prestații pline de dinamism. Pe lângă alte modele de mașini BMW, istoricul unui vehicul din această divizie poate fi verificat utilizând http://carvertical.com/ro.

În 1984, Motorsport hotărăște instalarea a șase cilindri în linie pe modelul M1 în Seria 5 și Seria 6. Este vorba despre binecunoscutul model M5, un model care atinge 245 km/h, recordul la acea vreme pentru o berlină. Doi ani mai târziu apare modelul M3 odată cu aplicarea aceluiași tratament pe Seria 6. Considerând că numele nu mai reprezintă totalitatea activităților realizate de firma producătoare, BMW Motorsport GmbH devine simplu BMW M GmbH în august 1993.

Succesul modelelor M de la BMW

Evoluția modelelor BMW M este cunoscută rapid în întreaga lume. A treia generație de M3 își face apariția având una dintre cele mai bune versiuni CSL care este considerată chiar și astăzi superlativul pe care l-a construit BMW. Noul M5 este echipat cu V10, modelul M6 are același motor, Z4M și M3 V8 apar cu modele noi în perioada 2000-2009 în mod regulat. Cel de-al 300000 model BMW M a fost produs în 2008. Achiziția modelelor BMW M se răspândește, chiar și modelele second hand fiind intens căutate. Pentru o achiziție sigură, este recomandată utilizarea instrumentului https://myfreevin.com/bmw-vin-decoder/ care permite identificarea unor informații esențiale despre vehiculul în cauză.

Piesa de rezistență BMW M apare, însă, în 2009, odată cu modelele X5M și X6M. Nu este vorba numai despre apariția unor modele SUV, ci mai ales despre apariția unor modele de mașini cu model turbo. Aceeași tehnologie este utilizată și în modelele 1M Coupe și M5 din 2011.

De-a lungul istoriei pe care și-a creat-o cu eforturi nemăsurate, BMW M a demonstrat că poate produce modele de mașini care îmbină calitatea și designul absolut, oferindu-le clienților ceea ce au mai bun.