Radio Simplu

Iohannis, lovit în plină criză. Președintele nu a scăpat. Cum a fost taxat de români

Ultimul sondaj de CURS în ultima parte a stării de urgență complică situația politică din România și dă de gândit președintelui Klaus Iohannis. Se pare că acesta a fost afectat de criza de coronavirus în ceea ce privește preferințele romînilor în sondaje.

Astfel, conform Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS), ce a dat publicității un sondaj efectuat în ultima parte a Stării de urgență (4-14 mai), se poate observa o scădere în preferințele românilor în ceea ce-l privește pe președintele Iohannis, pe fondul asumării directe a gestionării crizei coronavirus. În tot acest timp, au profitat personalitățile politice din Opoziție, scrie stiripesurse.ro.

Sondajul CURS a fost realizat în rândul populației adulte, rezidentă în România, cu vârste de peste 18 ani, pe un eșantion de 986 de respondenți. Marja de eroare a sondajului la nivelul întregului eșantion este de +/- 3,1%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda folosită pentru culegerea datelor a fost CATI (Computer Assisted telephone Interviewing).