Radio Simplu

Iohannis a semnat decretul! Decizia urgentă luată în a treia zi de Crăciun: E deja în Monitorul Oficial

GALERIE FOTO (2)

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret extrem de important. Decizia urgentă a șefului statului a fost luată în a treia zi de Crăciun. Totul a apărut deja în Monitorul Oficial, conform celor de la Administrația Prezidențială.
Decizie de ultim moment luată de către Klaus Iohannis în zi de mare Sărbătoare. Șeful statului a semnat un decret extrem de important.

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră
Președintele României a hotărât decorarea post-mortem a ziaristului Mihai Creangă. Astfel, în semn de recunoștință şi apreciere pentru contribuția esențială adusă la apărarea libertăţii presei şi la promovarea principiilor democrației, precum şi pentru abnegația cu care s-a opus abuzurilor regimului comunist, președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler ziaristului Mihai Creangă, anunță Administrația Prezidențială.

Mihai Creangă (77 ani), jurnalistul care a condus „România Liberă”, a murit de Crăciun. El a fost arestat de Nicolae Ceaușescu și eliberat la Revoluție. Personalitate complexă, condeier de primă mărime, a fost poate cel mai talentat scriitor din echipa ”de aur” a cotidianului ”România liberă”, principala publicație de opoziție de după Revoluție, al cărei redactor șef a fost.