Radio Simplu

Întrebuințările apei oxigenate

Apa oxigenată este unul dintre produsele care nu lipsesc aproape niciodată dintr-o trusă pentru acordarea primului ajutor. Ea este foarte des folosită pentru dezinfectarea rănilor, dar o poți cumpăra s-o ai mereu în casă pentru că este foarte utilă și atunci când faci curat în casă.

În general, specialiștii în farmaceutice spun că apa oxigenată este un foarte bun produs pentru curățare sau pentru dezinfectare.

Apa oxigenată are putere asupra microorganismelor care ne afectează organismul sau casa. Pe scurt, cu ajutorul apei oxigenate putem să ardem diferite zone, dar să ținem de fiecare data situația sub control.

Este o substanță foarte potrivită pentru mai multe situații, unele chiar dintre cele mai diverse. Și din fericire, nu are niciun efect secundar, advers, spre deosebire de restul produselor care se comercializează pe piață.

Majoritatea produselor care conțin apă oxigenată au aproximativ 3% de concentrație. Și cu ajutorul apei oxigenate poți să cureți suprafețele de tăiat și blaturile de lucru din bucătărie.

Anume pe aceste suprafețe se pot aduna cel mai des microbii și mai mult decât atât ei se dezvoltă în medii de acest fel. Pur și simplu pulverizează pe ele cu puțină apă oxigenată și la final doar șterge-le cu o cârpă uscată și curată.

Ba chiar mai mult, cu ajutorul apei oxigenate poți să cureți direct fructele, dar și legumele înainte de a le folosi. Toată lumea știe că aceste produse atunci când sunt aranjate pe rafturi au foarte mulți microbi și substanțe chimice care le ajută să pară mai atractive sau să reziste pentru mai mult timp.

Pune într-o cană apă oxigenată până la jumătate și amestec-o pe urmă cu un castron de apă simplă. Pune în acest amestec fructele și legumele și vei scăpa de orice problemă.

Și dacă tot suntem în bucătărie, află că apa oxigenată este foarte bună și în cazul în care ai nevoie să îți cureți repede și fără efort chiuveta sau frigiderul.

În ambele spații ajung la un moment dat produsele alimentare pe care le cumpărăm din piață sau din magazin. Așa că din când în când o curățare mai temeinică este chiar indicată.

Pulverizează din belșug, mai ales pe zonele mai problematice, și după câteva minute, timp în care apa oxigenată a acționat suficient, șterge suprafețele cu o cârpă uscată și curată.

Foarte multe bacterii ajung și pe bureții de bucătărie, pentru că îi folosim atunci când vrem să curăm suprafețe sau obiecte murdare. Dar bureții pot fi curățați cu aceeași apă oxigenată.

Dacă trecem din bucătărie în baie, putem să folosim apa oxigenată pentru albirea rufelor, dar și pentru curățarea altor țesături sau covoare.

Înainte de porni mașina de spălat, pune în ea o cană cu apă oxigenată. Dacă ai pete de sânge pe covor, spre exemplu, pur și simplu poți tampona direct pe pată.

Și după ce ai făcut curățenie, poți să faci și o baie în care să adaugi din apa oxigenată. Toarnă 2 litri de apă oxigenată în cada plină cu apă fierbinte. Datorită acestui truc vei reuși să îți întinerești corpul. De asemenea, este un foarte bun dezinfectant.

În plus, datorită apei oxigenate vei reuși să îți scapi organismul de toxine.

Loading...