Radio Simplu

Interpretarea lui energica i-a ridicat pe toti in picioare

Cei care îşi doresc să înveţe să cânte la pian pot lua acum lecţii prin intermediul realităţii augmentate.

Aplicaţia care îi poate transforma în virtuoşi este Music Everywhere şi este disponibilă pe pe headsetul HoloLens şi gratis în magazinul de aplicaţii al Microsoft.

Music Everywhere şi-a făcut debutul în 2017, câştigând şi primul premiu în competiţia Microsft HoloLens Developer Contest, fiind prima aplicaţie de acest gen care primeşte această onoare dintr-o serie de peste altele o mie.

Spre deosebire de tutorialele video, aplicaţia oferă un feedback instantaneu celor care studiază şi oferă chiar şi posibilitatea de a cânta alături de un bând virtual pentru ca elevul să se poată obişnui cu ideea de a cânta în acompaniament.

Utilizarea acesteia e foarte simplă şi are la baza realitatea augmentată, adică cea în care virtuală este suprapus peste realitate, elevii pur şi simplu punând casca pe ochi şi fiind imediat transportaţi în lecţie. Astfel, pot învăţa teorie muzicală, primi indicaţii în timp real şi cântă o varietate de stiluri.

Momentan, Music Everywhere e disponibilă pe Microsoft HoloLens şi pe alte dispozitive cu Windows Mixed Reality, dar se pare că şi cei cu iPhone o vor putea folosi cât de curând, cu ajutorul unui alt gadget, Mira.

CEO-ul Music Everyewhere a declarat că deja se gândesc să dezvolte mai departe aplicaţia pentru a include şi alte instrumente muzicale pe lângă pian.

Nu e deloc surprinzător că regăsim asemenea aplicaţii cu utilizări în învăţare, realiatatea virtuală şi cea mixtă îşi găsesc din ce în ce mai des utilizarea în viaţa de zi cu zi sau în procesul de învăţare.

Brandurile folosesc VR că tool de marketing în prezentarea produselor şi atragere a clienţilor, şcolile încep să îşi dezvolte orele de istorie cu filmuleţe în VR care să le prezinte elevilor mai bine momentele importante, iar fanii sportului pot ajunge chiar pe terenul de fotbal sau în ringul de box pentru a-şi urmări favoriţii.