Radio Simplu

InfoCons a dat o nouă alertă despre măștile care pot afecta sănătatea. Vezi modelele periculoase

Măștile de protecție vor deveni obligatorii din 15 mai, dar multe dintre produsele aflate la vânzare sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor, nefiind conforme cu standardele cerute.

InfoCons a emis o nouă alertă, a doua după cea de la finalul lunii aprilie, despre tipuri de măști periculoase pentru sănătatea oamenilor. De data aceasta sunt vizate tipuri de măști faciale cu filtru de particule.

“Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație!”, a menționat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Numărul alertei: INFO/00053/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: Necunoscut Denumire: Necunoscut Tipul/numărul modelului: KN95 cod de bare: 6 930372 100012 Numărul lotului: Necunoscut Contrafăcut: NU

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către organismul relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Importator): Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare Descriere: Mască de filtrare protectoare respiratorie, mască de categoria KN90 (EN 149). Descrierea ambalajului: Produsul este ambalat individual, într-o pungă transparentă, din plastic și a fost comercializat online. Țara de origine: Republica Populară Chineză Alertă transmisă de: Danemarca Tip de alertă: Altele