Radio Simplu

În timp ce stătea în fața clasei a V-a in prima zi de scoala, profesoara le-a spus copiilor un neadevăr . Ca majoritatea profesorilor , s-a uitat la elevii ei și a spus că i-a iubit la fel.

” În timp ce stătea în fața clasei a V-a in prima zi de scoala, profesoara le-a spus copiilor un neadevăr . Ca majoritatea profesorilor , s-a uitat la elevii ei și a spus că i-a iubit la fel. Cu toate acestea, era imposibil , pentru că acolo, în primul rând, era un băiețel pe nume Teddy Stoddard .

Doamna Thompson l-a urmarit pe Teddy cu un an înainte și am observat că el nu se juca impreuna cu ceilalți copii , că hainele erau adesea murdare și că avea nevoie în mod constant de o baie. În plus, Teddy putea fi neplăcut in atitidinea lui.

Ajunsese la punctul în care ii facea plăcere sa corecteze lucrările sale , cu un pix de culoare roșie , făcând X -uri in locul greselilor si apoi punandu-i note mici.

La școala unde preda doamna Thompson, era necesar sa revizuiesti istoricul fiecarui copil, asa incat le-a revizuit pe toata în afara istoricului lui Teddy. Cu toate acestea , atunci când ea a revizuit dosarul lui , pentru ea a fost o surpriză uriasa.

Profesorul lui Teddy din clasa I scria , ” Teddy este un copil luminos care ii face pe toti sa rada . Isi face temele si e bine crescut … este o bucurie sa iti fie elev. ”

Profesorul lui Teddy din clasa a II -a scria , ” Teddy este un elev excelent , plăcut de către colegii săi de clasă , dar el este tulburat pentru că mama lui are o boală terminală și probabil viata la el acasa trebuie să fie o luptă grea . ”

Profesorul lui Teddy din clasa III-a scria, ” moartea mamei sale a fost o incercare grea pentru el . El incearca să facă ce-i mai bine , dar tatăl său nu isi da interesul și viața sa va fi afecta în curând, dacă nu sunt luate unele măsuri . ”

Al patrulea profesor de clasa a lui Teddy a scris , ” Teddy este retras și nu arată ca ar fi interesat de școală . Nu are mulți prieteni și , uneori, el doarme în clasă . ”

Până acum , doamna Thompson si-a dat seama de problemă și îi era rușine de modul in care gandise . Ea s-a simțit chiar mai rău atunci când elevii ei i-au adus cadouri de Craciun , învelite în hârtie si panglici frumoase și luminoase, toti cu excepția lui Teddy . Cadoul lui a fost neîndemânatic si înfășurat în hârtie grea , maro, pe care a primit-o de la un sac de la bacanie. Doamna Thompson s-a chinuit pentru a reusi sa-l desfaca în mijlocul celorlalte cadourile . Unii dintre copii au început să râdă , atunci când ea a găsit o brățară cu unele din lipsă pietre , și o sticlă de parfurm plina doar pe sfert… Dar ea a înăbușit râsetele de copii, atunci când ea a exclamat cat de frumoasa este bratara, si cand si-a dat parfum pe incheierura mainii si l-a mirosit spunand ca miroase fantastic. Teddy Stoddard a rămas după școală în acea zi doar suficient de mult pentru a-i spune: ” doamna Thompson , astazi mi-ati adus aminte de mirosul pe care il purta mama mea. A fost parfumul ei. ” Apoi a plecat. Doamna Thomson a asteptat sa plece toti copiii, iar apoi a plâns timp de cel puțin o oră .

În acea zi, ea a renuntat sa mai predarea scriere și aritmetică. În schimb , ea a început să faca medicatii cu copiii. In particular, doamna Thompson a inceput sa-i acorde o atenție deosebită lui Teddy. Mintea lui părea să revină la viață . Ea l-a încurajat din ce in ce mai mult, si cu atât mai repede progresa acesta . Până la sfârșitul anului, Teddy devenise unul dintre cei mai destepti copii din clasa și , în ciuda promisiunii ca ii va iubi pe toți copiii la fel , Teddy a devenit unul dintre ei ” preferatii ” profesoarei .

Un an mai târziu , ea a găsit un bilet în ușă , de la Teddy , spunându-i că ea era încă cel mai bun profesor pe care l-a avut vreodată în toată viața lui .

Șase ani au trecut înainte de a mai primi un bilet de la Teddy . Ii scrisese că el a terminat liceul , al treilea din clasa lui , și ea era încă cel mai bun profesor pe care l-a avut vreodată în viață .

Patru ani după aceea , ea a primit o altă scrisoare , ii scria că în timp ce lucrurile au fost grele uneori , a rămas în școală și va absolvi în curând facultatea cu cea mai mare de onoruri . El a asigurat-o pe doamna Thompson că ea era încă cel mai bun și favorit profesoar l-a avut vreodată în toată viața lui .

Apoi, patru ani au mai trecut și a venit o altă scrisoare . De data aceasta, el a explicat că , după ce si-a primit diploma de licenta, el a decis să meargă un pic mai departe . Scrisoarea spunea ca ea a fost în continuare cel mai bune și favorit profesor pe care l-a avut vreodată . Dar acum numele lui a fost un pic mai mult … Scrisoarea a fost semnată , Theodore F. Stoddard , MD ( doctor ).

Povestea nu se termina aici . Profesoara a mai primit încă o scrisoare in acea care primăvară . Teddy a spus că a întâlnit o fata extraordinara si ca are de gând să se căsătorească . El i-a explicat că tatăl său a murit cu câțiva ani în urmă și o întreba dacă doamna Thompson ar fi de acord să se așeze la nunta în locul care a fost , de obicei, rezervat pentru mama mirelui.

Desigur , doamna Thompson a făcut . Și ghiciti ce ? La ceremonie ea a purtat bratara, cea cu mai multe pietre lipsă. Mai mult decât atât, ea a avut grija sa poarte acelasi parfum pe care il purtase mama lui Teddy la ultimul Craciun pe care il petrecusera impreuna. .

Ei s-au îmbrățișat, iar Dr. Stoddard i-a șoptit la ureche doamnei Thompson , ” Vă mulțumesc doamna Thompson pentru ca ati crezut în mine . Vă mulțumesc foarte mult pentru ca m-ati facut sa ma simt important si pentru ca mi-ati aratat ca pot face o diferență . ”

Doamna Thompson , cu lacrimi în ochi , i-a șoptit înapoi . Ea a spus , ” Teddy , ai înțeles greșit . Tu ai fost cel care m-a învățat că aș putea face o diferenta . Nu știam cum să-i înveț pe oameni până când te-am cunoscut . ”

Incalzeste inima cuiva azi … impartaseste aceasta povestioara