Radio Simplu

Impregnarea pantofilor – cum procedăm?

De ce să impregnați?

Suprafața încălțămintei noastre este deseori afectată de vremea rea sub formă de ploaie sau zăpadă. Iarna, de exemplu, sarea de pe trotuare are un efect negativ asupra ei.

Deci, dacă doriți ca pantofii să vă servească cât mai mult timp, acordați-le o atenție adecvată sub formă de impregnare. Scopul său principal este de a preveni pătrunderea apei în interior, astfel încât picioarele voastre să rămână întotdeauna uscate. Cu toate acestea, impregnarea protejează și pantofii împotriva murdăriei și abraziunii.

Un capitol separat este impregnarea încălțămintei de drumeție. Investițiile în acest tip de încălțăminte sunt de obicei mai mari și cu siguranță vă așteptați să nu vă dezamăgească în condiții dificile. În orice caz, impregnarea corectă a oricărui tip de încălțăminte va crește durabilitatea acesteia și perioada de viață.

Când este necesară impregnarea?

Experții recomandă tratarea și impregnarea pantofilor înainte de prima utilizare. Deși noii pantofi au deja un strat hidrofob, care se aplică în producția lor, expunerea la condiții meteorologice nefavorabile perturbă acest strat, astfel nu vor mai fi rezistenți la apă.

Cu toate acestea, încălțămintea necesită îngrijire sub formă de impregnare chiar dacă nu mai este nouă. Într-un astfel de caz, veți recunoaște cu ușurință necesitatea impregnării. De exemplu, dacă aveți pantofi din piele, aceștia se vor uda rapid în exterior sau pot începe să apară mici crăpături. O astfel de pereche de pantofi nici măcar nu arată bine – de obicei suprafața pare uscată. Un alt motiv pentru impregnare este frigul și acțiunea sării presărate iarna.

ID obrázka: 132618598

Cum să impregnăm în mod corect? 

#1 Alegeți agentul de impregnare potrivit

Dacă doriți să impregnați corect, alegeți mai întâi un agent de impregnare adecvat. Există mai multe tipuri – de obicei în funcție de tipul de material pentru care sunt destinate. În oferta magazinelor veți găsi preparate impregnante pentru piele, textile sau materiale sintetice. Dacă încălțămintea dvs. este fabricată din două sau mai multe tipuri de materiale, ar trebui să aplicați o impregnare specială pentru fiecare dintre ele.

Alegeți un produs care respinge apa din exterior, dar în același timp este suficient de impermeabil din interior, astfel încât picioarele să nu transpire. Preparatele impregnante se găsesc sub formă de spray, gel sau ceară naturală.

Pontul nostru: Puteți găsi produse de impregnare de calitate, precum și o serie de pantofi eleganți la reducere în magazinele eMAG.ro sau Epantofi.ro. Emag black friday și Epantofi black friday vă vor ajuta să economisiți la cumpărături.

#2 Aplicați agentul de impregnare

În funcție de materialul încălțămintei și de tipul agentului de impregnare, diferă și procedura recomandată de aplicare a acestuia. Unele ar trebui aplicate pe o suprafață uscată, altele pe o suprafață umedă. Materialele sintetice sunt de obicei doar curățate cu o cârpă și lustruite cu un burete uscat și nu este necesară o ceară sau cremă. Prin urmare, citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare.

Dacă este necesară impregnarea, aplicați produsul în mod egal în două până la trei straturi subțiri pe întreaga suprafață a pantofului. Nu ratați locurile greu accesibile. Impregnarea ar trebuie să se desfășoare doar pe suprafața încălțămintei, astfel încât să nu pătrundă în material. Dacă exagerați cu impregnarea, există riscul ca materialul superior al pantofilor să se umezească și să se deterioreze.

#3 Lăsați agentul de impregnare să se usuce

Lăsați agentul de impregnare să se usuce bine și, dacă este necesar, lustruiți pantofii. Abia după aceștia pot fi purtați.