Radio Simplu

Imagini șocante dintr-un celebru spital de copii. Te apucă groaza: o baie la 30 de oameni

Spitalul ” Marie Curie” din Capitală, una dintre cele mai mari și mai cunoscute unități dedicate tratamentului copiilor oferă imagini de groază. Copii stau și câte doi în pat, în timp ce toaletele și băile sunt mult prea puține.
Două toalete și un duș, la peste 60 de oameni. Aceasta este realitatatea revoltatătoare de la secția de oncologie a Spitalului „Marie Curie” din Capitală, transmit Știrile Pro TV.

Nicoleta are 6 ani. Nu ştie că bubiţa despre care vorbeşte este cauza pentru care medicii au oprit-o de urgenţă în spital. Diagnosticul: tumoare pe creier, continuă sursa citată.

A fost cazată împreună cu mama în salonul 2, alături de alţi 2 copii, cu două mame. Şi în curând un alt copil, însoţit de un adult, vor ocupa patul liber de la perete.

Adică, vor fi 8 persoane într-un spaţiu de doar câţiva metri pătraţi. De azi, şederea Nicoletei aici se va măsura în săptămâni, luni, poate chiar ani. Mama primeşte instructajul de la colegele de salon.

Secţia de neurochirurgie funcţionează pe un spaţiu de doar 70 de metri pătraţi. Cât un apartament împărţit în 4 saloane, un hol şi un spaţiu strâmt în care medicii şi asistentele fac tratamente şi birocraţie. Este locul în care Sorin Târnoveanu face minuni.

Sorin Târnoveanu, medic: „O toaletă care e la toţi pacienţii şi sunt spaţiile mici. Am avea nevoie de o sală de mese unde să mănânce pacienţii, o sală de joacă, o sală de întâlnire.”