Radio Simplu

Icoana apărută la Peștera Polovragi, la 6 ani de la moartea mamei Monicăi Gabor! Cum arată acum zona în care femeia a fost ucisă de un bolovan căzut de pe munte

GALERIE FOTO (2)

Puțini sunt cei care-și mai amintesc de tragedia întâmplată pe 22 august 2013 în fața Peșterii Polovragi, când Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor a murit lovită în cap de o piatră căzută de pe munte.

În august 2013, Veronica Bulai, mama surorilor Monica și Ramona Gabor, murea în fața Peșterii Polovragi (județul Gorj), lovită de o piatră căzută de pe versant. Femeia era turistă în zonă, abia coborâse din autocar și se pregătea să facă o poză lângă intrarea în peșteră. Au trecut 6 ani de atunci, dar în zonă puțini sunt cei care-și mai amintesc de tragedie, mai ales că nu există nici un semn, nici o cruce în locul în care mama surorilor Gabor și-a găsit sfârșitul.

De altfel, nici zona nu s-a schimbat, deși autoritățile au tot promis repararea drumului de acces la peșteră, acoperirea versantului cu plasă pentru a fi evitată căderea bolovanilor și chiar refacerea gardului de protecție de la marginea drumului. Nimic nu s-a întâmplat din toate acestea! A apărut însă în peșteră o iconiță, lăsată probabil de un credincios după ce s-a răspândit zvonul că în peretele peșterii, a apărut o imagine ce seamănă cu Fecioara Maria cu pruncul.

Legendele de la Peștera Polovragi, locul în care a murit Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor
De altfel, peștera este plină de fel de fel de ”desene” realizate de apă pe perete, multe dintre ele având și denumiri. Nici legendele nu sunt puține legate de această peșteră aflată în continuarea drumului ce te duce la Mănăstirea Polovragi. Una dintre legende susține că, pe vremuri, cine intra în peșteră să se adăpostească, dar avea suflet rău, nu era „lăsat” să depășească moartea cu coasa (un alt desen celebru de pe peretele peșterii), care îl lua la ea pe necredincios, omorându-l în chinuri groaznice.

Loading...