Radio Simplu

Iată de ce sunt ţesăturile din bumbac şi vâscoză atât de apreciate?

Bumbacul şi vâscoză sunt două dintre cele mai apreciate materiale de pe piaţă, în special de către persoanele care sunt interesate de soluţii naturale pentru hainele lor.

Din bumbac poţi face practic orice, de la lenjerie de pat şi până la rochii elegante, iar vâscoză reprezintă de asemenea un material foarte ofertant. Îţi prezentăm în cele ce urmează proprietăţile care fac ca aceste două materiale să fie atât de speciale.

Bumbac – cea mai populară fibră din industria vestimentară şi a accesoriilor pentru casă

Bumbacul continuă să fie cea mai utilizata dintre fibrele natural naturale. Planta, cultivată la scară largă este prelucrată şi transformată într-o varietate mare de obiecte casnice şi industriale. Din nalba ce creşte în jurul seminţei se obţine pânză. Alte părți ale bumbacului sunt sunt utilizate în producția de alimente, materiale plastice și produse din hârtie. Şi totuşi, cea mai mare cerere pentru bumbac de calitate este reprezentată de domeniul vestimentar şi al accesoriilor pentru casa. Deoarece bumbacul este un produs natural și are multe avantaje. Una dintre caracteristicile apreciate ține de capacitatea de a absorbi umiditatea corporală. Bumbacul izolează perfect şi îmbunătăţeşte starea de bine. Fibrele din bumbac sunt hipoalergenice, deci pot fi utilizate în deplină siguranţă de personale cu sensibilitate ridicată. Materialul obţinut din această plantă este rezistent la intemperii, dar şi este durabil.

Țesătura de bumbac este absorbită și ţine umezeala departe de corp, acţionează asemeni unui prosop. Bumbacul asigura stare de confort ridicată celor ce iubesc mişcare, copiilor care adora orice moment de joacă, dar şi persoanelor care suferă din pricina transpiraţiei abundente. Îmbrăcămintea din bumbac împiedica umezeala să se acumuleze pe piele.

Îmbrăcămintea din bumbac protejează împotriva căldurii în timpul verii și a frigului în timpul iernii, oferind izolație termică, deoarece țesătura captează aerul între fibrele sale. Țesăturile din bumbac sunt elastice, flexibile, ușor de transformat în fel de fel de articole vestimentare şi accesorii îndrăgite. La fel de facil sunt transformate în obiecte articole care uşurează viaţa şi dau o pată de culoare. Bumbacul este utilizat de brandurile mari, în atelierele mici dar şi de pasionați de croitorie. Din pricina farmecului şi a caracteristicilor deosebite este preferat şi de mămici, bunici şi tineri care îşi pun creativitatea la treabă.

Vâscoză – o fibră sintetică foarte căutată

Pentru că un număr tot mai mare de persoane caută vâscoză de calitate, menţionăm că ţesăturile din vâscoză sunt realizate cu fire care au fost obţinute prin procese chimice. Vâscoză este cunoscută şi sub numele de Rayon. Vâscoză este un material elastic şi rezistent şi absoarbe bine umiditatea. Are proprietatea de a îşi menţine bine formă chiar şi după ce materialul a fost spălat de mai multe ori. fibrele sunt higroscopice şi vâscoză este cu siguranţă superioară altor fire naturale. Vâscoză îşi menţine forma în timp, nu se şifonează foarte uşor, nu deranjează în momentul purtării şi permite trecerea aerului, ceea ce o face un material foarte uşor de utilizat.

Sursa de imagine:
Elena Rostunova / Shutterstock.com