Radio Simplu

Iată de ce bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu oțet

Am adunat o întreagă listă de greșeli tipice, pe care uneori le săvârșesc chiar și gospodinele experimentate. Și iată ce a rezultat! Un secol de trăiești, un secol să înveți!

Veți afla de ce bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu oțet și alte 6 descoperiri gastronomice unice, care neîndoielnic vă vor ajuta să pregătiți adevărate capodopere culinare!

NU ADĂUGAȚI ROȘIILE ODATĂ CU CELELALTE LEGUME!

De fapt, roșiile conțin un acid, care „frânează” prepararea celorlalte legume. De aceea, inițial puneți ceapa, morcovul, ardeiul în cratiță și adăugați roșiile la sfârșitul fierberii.

NU SPĂLAȚI PASTELE FĂINOASE!

Pe suprafața pastelor fierte rămâne amidonul, care contribuie la absorbția sosului de roșii, iar acesta este un detaliu important din procesul de preparare a acestui produs. Și țineți minte: pastele calitative, din soiuri dure de grâu, nu se lipesc și nu se răsfierb. De aceea, înainte de cumpărare atrageți atenția la compoziția lor.

NU SĂRAȚI SUPA LA ÎNCEPUTUL PREPARĂRII EI!

Imaginați-vă că sărați supa la începutul fierberii. Apoi ea fierbe îndelung și scade treptat: volumul ei se reduce, iar cantitatea de sare rămâne neschimbată. Drept consecință, supa va fi prea sărată.

NU PREGĂTIȚI PIUREUL DE CARTOFI CU BLENDERUL!

Blenderul va transforma cartofii fierți într-un „lipici” vâscos și maleabil! Este mai rezonabil să folosiți zdrobitorul pentru piure, furculița sau chiar telul, când doriți să pisați cartofii.

NU PUNEȚI MULTĂ UMPLUTURĂ PE PIZZA!

Cantitatea mare de umplutură împiedică coacerea adecvată a aluatului. De asemenea, servirea unei asemenea pizza este neconfortabilă: ingredientele de pe ea cad și se răspândesc întruna.

NU TOCAȚI CEAPA DIN TIMP!

Ceapa mărunțită devine amăruie peste doar 7-10 minute. De aceea, ea trebuie tocată chiar înainte de a fi adăugată în mâncare.

NU STINGEȚI BICARBONATUL DE SODIU CU OȚET!

Când bicarbonatul de sodiu este stins cu oțet, cea mai mare parte din bioxidul de carbon rezultat, care este necesar pentru afânarea aluatului, se evaporă. Vă sfătuim să încercați un alt mod de adăugare a bicarbonatului de sodiu în copturi: turnați câte 3-4 linguri de apă în 2 pahare, după care dizolvați bicarbonatul de sodiu într-unul dintre ele și puțin suc sau sare de lămâie în celălalt. Apoi adăugați conținutul paharelor în aluat.