Radio Simplu

Cum se îmbracă femeile deștepte. Stilul smart casual este potrivit pentru doamnele de toate vârstele

Poate vezi de multe ori sintagma ”dress code smart casual”, dar nu ai știut niciodată ce înseamnă exact. Poate vrei să găsești combinații mai clasice de outfituri smart casual, deoarece este un dress code foarte vag. Vezi mai jos câteva exeple de ținute smart casual și alege ce ți se potrivește.

Dress code smart casual: Ce înseamnă Acest dress code este un fel de stil informal, dar nu chiar casual, cu alte cuvinte, unele evenimente au nevoie de o ținută cât de cât elegantă, dar nu necesită rochii de seară și coafuri extravagante sau pantofi cu toc.

Smart casual este un stil de zi cu zi puțin mai elegant, iar evenimentele de acest gen, care cer ținuta obligatorie vor de fapt să spună că este vorba de o petrecere informală, la care nu poți, totuși, să vii îmbrăcat în pantaloni scurți, șalpi sau colanți și un tricou vechi.

Pe de altă parte, alegerea unui outfit smart casual ține mult și de sezonul în care are loc evenimentul (o petrecere de tip garden party cere o anumită ținută, în timp ce un party cu cocktailuri în luna noiembrie presupune haine mai groase).

Cea mai clară descriere a unei ținute smart casual este definită de tipul evenimentului, de ora la care are loc și de stilul personal al fiecăruia.

În principiu, o ținută smart casual ar trebui să fie un outfit de zi, în culori pastel sau neutre, la care se adaugă elemente de stil business, cum ar fi un sacou sau blazer, pantofi mai ”serioși” și bijuterii discrete, de bun gust (fără brățări de plastic și coliere supradimensionate din lemn, de exemplu, ci mai degrabă argint, perle sau cristale micuțe, pentru un plus de eleganță).

Ce înseamnă smart casual pentru femei

Pentru femei, o ținută smart casual poate însemna două piese vestimentare (pantaloni și o bluză, bluză și fustă sau o salopetă și un sacou), o rochie casual accesorizată elegant, sau chiar blugi temperați cu o bluză mai elegantă sau un sacou în tonuri închise.

De asemenea, dress code-ul smart casual permite purtarea blugilor, cu condiția să fie de culoare închisă, relativ drepți și strâmți și purtați cu tocuri sau sandale mai elegante.

De asemenea, rochiile pot fi de tip sarafan, închise și ”cuminți”, sau pot fi rochițe de vară, colorate, dar accesorizate apropiat de stilul business, pentru o notă de seriozitate, care temperează o ținută prea veselă și informală.

În sezonul rece, o ținută smart casual clasică poate însemna un pulovăr larg, pantaloni strâmți și în nuanțe închise, combinați cu cizme sau ghete elegante și accesorii discrete. Cum obții un outfit smart casual atrăgător

Există câteva elemente clasice în ceea ce privește ținutele smart casual. Iată câteva combinații câștigătoare pentru evenimente cu dress code smart casual: Jeans și un top elegant. Această combinație poate fi foarte versatilă, atâta timp cât blugii sunt închiși la culoare și accesoriile (geanta, botinele sau sandalele și bijuteriile) sunt din categoria classy-elegante.

Fustă creion și top fără mâneci Această combinație poate deveni foarte repede banală și mutle femei o consideră comodă din această cauză. Nu trebuie uitat că o ținută de birou poate deveni foarte ușor smart casual dacă este accesorizată corect, în ton cu evenimentul.

Rochia smart casual O rochie de lungime medie, cu imprimeu, poate face minuni la un eveniment smart casual, mai ales dacă este combinată cu o jachetă, sacou sau blazer potrivite. Pulovăr și pantaloni drepți Pentru sezonul rece, un outfit smart casual trebuie să fie destul de practic, dar totodată elegant și cu bun gust, mai ales în ceea ce privește accesoriile.

Ținutele smart casual se situează undeva între ținute business, pentru evenimente corporatiste și în mediul de afaceri și ținute casual, colorate, comode, din materiale ușoare și în care te simți comod. Vezi până unde merg limitele unui outfit smart casual.