Crina Mardare este o artistă desăvârşită şi se poate numi chiar o specialistă în muzică. Pe vremuri, era cântăreaţă, iar acum şi-a deschis o şcoală de muzică, unde le împărtăşeşte secretele ei, tuturor celor care sunt pasionaţi de acest domeniu.
Invitată la emisiunea „Star Matinal”, de la Antena Stars, Crina Mardare a mărturisit că la şcoala ei vin atât copii, cât şi adulţi.
De asemenea, artista a spus că este sinceră cu părinţii ai căror copii nu au voce deloc şi nici ureche muzicală. Ea le recomandă să îl îndrume pe cel mic către alte activităţi.
„La şcoală nu vin numai copii, ci şi artişti deja consacraţi şi artişti în devenire.
În şcoală se fac nişte audiţii, asta nu însemnă neapărat că un copil trebuie să vină şi să cânte ceva, pur şi simplu se fac nişte teste, strict muzicale, de ritm şi de auz muzical.
Pentru că eu consider că dacă nu ai ureche muzicală, nu ai de ce să te apuci de cântat. Şi sunt destui clienţi care vin şi îmi spun:
<<Dar copilul meu cântă şi cântă minunat!>>, iar eu constat că nu are deloc ureche muzicală.
Eu sunt foarte cinstită şi le spun, iar dacă situaţia este foarte gravă, le spun că cazul să facă alte activităţi.
Iar dacă au ureche muzicală în proporţie de 20%, le recomand un antrenament al auziului muzical care de obicei dă rezultate,” a declarat Crina Mardare, la emisiunea „Star Matinal”, de la Antena Stars.
Cum recunosti inteligenta muzicala la copilul tau?
– Iubeste muzica si stie sa faca diferenta intre genuri muzicale;
– Invata cu usurinta sa cante la orice instrument muzical;
– Recunoaste o piesa, ascultand o mica parte din melodie;
– In momentele in care se simte nervos, iritat, trist sau chiar foarte fericit isi regaseste echilibrul ascultand muzica;
– Fredoneaza frecvent melodii care ii plac;
– Identifica usor o nota sau mai multe cantate fals;
Cum sa dezvolti inteligenta muzicala la copil?
1. Citeste despre beneficiile muzicii clasice asupra dezvoltarii copilului tau si incearca sa o introduci in activitatile voastre zilnice, pe fundal.
2. Realizati exercitii de gramatica folosind versuri din cantecele care ii plac copilului tau.
3. Jucati jocuri prin care sa recunoasteti melodia, interpretul ori pur si simplu karaoke.
4. Atunci cand atmosfera este mai tensionata in casa, da drumul muzicii de relaxare/ ambientale.
5. Ajuta-l sa descopere care este instrumentul muzical la care i-ar placea sa cante si cauta un profesor care sa il invete.
Ce profesii se potrivesc celor cu inteligenta muzicala?
Cele mai potrivite meserii pentru cei cu inteligenta muzicala predominanta sunt: cantaret, compozitor, profesor de muzica, dj, editor de muzica/film, producator de instrumente muzicale, organizator de evenimente.