Radio Simplu

Hotul l-a atacat, i-a furat haina, telefonul si portofelul plin, dar cand s-a uitat in portofel a vazut un detaliu care l-a facut sa fuga la Politie si sa spuna ca e o mizerie de om. Uite ce a gasit

Connor Dawes are doar 19 ani si intr-o zi pierdea timpul cu un prieten pe strazi atunci cand a vazut un barbat care mergea singur. Era destul de tarziu, asa ca nu erau foarte multi oameni in jur, iar Connor a decis sa riste.

L-a urmarit pe acel om timp de 5 minute, iar in momentul in care a intrat pe o alee pustie l-a lovit, acesta a cazut la pamant, si, intr-o fractiune de cateva secunde i-a luat haina, telefonul, portofelul, dupa care a fugit.

Mai tarziu Connor s-a oprit pentru a-si verifica prada din seara aceea, asa ca s-a uitat in portofelul omului si i-a gasit actele care aratau ca acesta avea o forma usora de autism.

Adolescentul s-a simtit foarte vinovat si s-a predat la politie. Mai mult, el chiar a spus unui politist ca este ,,o mizerie” si ca, pentru ce a facut, merita sa fie infunde puscaria.

Desi judecatorul a fost impresionat de faptul ca baiatul a facut in cele din urma ce era corect, Connor a fost oricum pedepsit pentru ce i-a facut victimei, omul suferise o taietura la ochi si, avand in vedere si boala lui, era foarte marcat de ceea ce patise.

Iata ce a spus judecatorul cand si-a anuntat sentinta: ,,Poate ca nu stiai ca acest tanar are Sindromul Asperger, dar stiai ca era vulnerabil fiindca era singur noaptea pe strada. Acesta este un tanar pentru care viata nu a fost foarte usoara, si pentru el ceea ce ai facut a fost dureros, si va continua sa fie dureros pentru o buna bucata de vreme de acum inainte.”

Judecatorul spera ca faptul ca Connor a fost pedepsit sa ii faca pe alti tineri sa renunte la astfel de infractiuni.