Radio Simplu

Horoscopul lunii noiembrie

Berbec
Indiferent dacă sunt parte a unui cuplu sau celibatari, în noiembrie 2019 Berbecii emană un magnetism aparte și atrag atenția sexului opus.
În ciuda faptului că Mercur, planeta muncii Berbecilor, retrogradează până în data de 20, luna noiembrie se anunță foarte bună în plan profesional și financiar. Ai timp să-ți analizezi drumul profesional, calificările și competențele și n-ar strica să îți revezi CV-ul, poate chiar să-l rescrii într-un mod mai convingător și mai limpede. Lasă deoparte șabloanele și arată de ce ești capabil!
În luna noiembrie 2019, Mercur, guvernatorul sănătății Berbecilor, retrogradează până la 20 noiembrie, iar casa VIII este puternic activată de planete, ceea ce înseamnă că te avantajează curele de slăbire ori de detoxifiere. Energia astrelor te sprijină dacă dorești să scapi de un viciu ori de anumite obiceiuri (alimentare sau de orice altă natură) care au ajuns dependențe.

Taur
Viața amoroasă îți poate aduce multă bucurie în luna noiembrie 2019 dar, din cauză că Mercur, planeta iubirii Taurilor, retrogradează până la 20 noiembrie în casa VII a Taurului (relațiile cu ceilalți și căsătoria), este nevoie să depui efort pentru o mai bună comunicare în cuplu sau pentru exprimarea sentimentelor față de o persoană pe care vrei să o cucerești.
Relațiile profesionale, parteneriatele de afaceri și asocierile sunt în prim-plan. Ai multe de descâlcit și de reevaluat, mai ales acolo unde impactul financiar este mare și pierderile s-au făcut simțite în ultima perioadă. Este nevoie de renegocieri și reașezări, iar retrogradarea lui Mercur, planeta care guvernează banii munciți și resursele Taurilor, te ajută să îți pui afacerile în ordine. E cazul să tai în carne vie acolo unde nu se mai poate, să dai deoparte din viața ta relațiile, colaborările ori parteneriatele care îți consumă inutil resurse fizice, intelectuale, emoționale, dar și materiale, financiare.
Vei observa, mai ușor ca oricând, că starea psihică depinde mult de cea fizică. Mișcarea e importantă, pentru că te poate ajuta să te mobilizezi mai ușor și să îți creezi un ritm mai eficient de muncă, te scoate din apatie și îți poate reînvia spiritul de inițiativă.

Gemeni
Viața sentimentală a Gemenilor este foarte bine aspectată în luna noiembrie 2019. Lui Jupiter, situat în casa VII (parteneriatele și căsătoria), i se alătură Venus, încă de la 1 noiembrie. Astfel, cele două planete benefice își dau mâna pentru a te sprijini în îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți, poate chiar în salvarea unui parteneriat amoros ajuns la limită, dar și în consolidarea vieții de cuplu. Dacă nu ai o relație serioasă sau ești de-a dreptul celibatar, se creează cele mai bune oportunități pentru a întâlni o persoană care va juca un rol important în viața ta.
Mercur, planeta guvernatoare a Gemenilor, retrogradează până la 20 noiembrie în casa VI (munca și sănătatea). Prin urmare, chiar dacă ești foarte interesat de evoluția ta profesională, eventual de găsirea unui (nou) loc de muncă, eastrolog.ro îți recomandă să fii prudent și să studiezi cu grijă ofertele. N-ar fi deloc rău să analizezi ceea ce crezi că îți dorești de la un loc de muncă și dacă activitatea profesională pe care o desfășori ți se potrivește și te face să te simți împlinit.
Sănătatea îți poate da de furcă în luna noiembrie 2019 și uneori s-ar putea să te simți sleit de puteri și doborât de rutină sau îngrijorat de simptome ce dau de furcă chiar și medicilor. Din fericire, primești sprijin din partea celorlalți, în special de la perechea de viață și/sau de la un asociat. Aceștia știu cum să îți descrețească fruntea, cum să îți retrezească optimismul și încrederea în forțele proprii.

Rac
Pentru Raci, luna noiembrie 2019 stă sub semnul idealurilor și aspirațiilor comune, iar relațiile amoroase se pot îmbunătăți mult. Chiar și certurile ori conflictele care apar episodic, sunt mai bine și mai armonios gestionate, cu înțelepciunea și iertarea inspirate de sextilul dintre Saturn, guvernatorul relațiilor Racilor, și Neptun. Te poți baza pe partenerul/partenera de viață, iar sfaturile sale te ajută să îți schimbi perspectiva asupra vieții în general sau asupra vieții de cuplu în particular.
Racii traversează o perioadă deosebit de fastă în ceea ce privește munca. Orice ți-ai propune, îți iese, cu condiția să perseverezi și să nu te culci pe-o ureche.
În noiembrie 2019 privești viața cu optimism și încredere în forțele proprii, iar dacă apar probleme de sănătate, acestea sunt minore.

Leu
Viața amoroasă a Leilor beneficiază în luna noiembrie 2019, pe lângă sprijinul planetei Jupiter, de cel al lui Venus (încă din prima zi a lunii) și de cel al Soarelui (de la 22 noiembrie). Comunicarea se înseninează și găsești cele mai inspirate, mai creative și mai romantice modalități de a-ți exprima sentimentele față de persoana iubită sau față de o persoană pe care dorești să o cucerești.
Venus, guvernatoarea casei X (cariera), tranzitează de la 1 la 26 noiembrie casa creativității și a distracțiilor, apoi intră în casa muncii. Prin urmare, e posibil ca până în data de 26 să ai tendința să faci numai ce îți place, chiar dacă la locul de muncă îți revin responsabilități complexe. Dacă îți folosești creativitatea și talentul de a-i organiza și de a-i conduce pe ceilalți cu vorba bună și nu cu o atitudine de superioritate, poți scăpa repejor de muncile de rutină care nu-ți plac.
Stresul poate rămâne o problemă în luna noiembrie 2019 și se recomandă să eviți înverșunările și să încerci să privești lucrurile cu mai mult calm și cu mai multă toleranță. Oricât de mult te-ai opune anumitor schimbări, acestea vin peste tine și te obligă să îți schimbi programul și ritmul de viață. Dacă participi activ la aceste schimbări și dacă accepți noul și progresul, ai șanse mari să îți recâștigi optimismul și încrederea în viitor.

Fecioara
În noiembrie 2019 ești mai comunicativ ca oricând, mai deschis spre a-ți face cunoștințe și relații în mediul în care muncești și trăiești. Din cauză că Mercur, planeta guvernatoare a Fecioarei, retrogradează până la 20 noiembrie, este posibil să nu reușești intotdeauna să te faci înțeles sau, invers, să înțelegi ce vor să spună cei din jur. Mercur este, însă, armonios aspectat, astfel că micile tale stângăcii ar putea părea chiar seducătoare în ochii sexului opus ori pentru perechea de viață.
Banii pot reprezenta un subiect sensibil pentru Fecioare în luna noiembrie 2019, mărul discordiei atât în viața amoroasă, cât și în cea profesională. Încă de la începutul lunii, te poți confrunta cu cheltuieli neprevăzute, care îngreunează achitarea unui credit, a unor taxe sau a altor datorii. De asemenea, se poate să constați că veniturile perechii de viață au devenit instabile sau că soțul/soția cheltuie nechibzuit pe tot felul de lucruri fără de folos, pentru plăceri și răsfățuri personale.
Starea de sănătate e mai bună în prima jumătate a lunii, deși agitația, surescitarea și îngrijorările te pot conduce spre epuizare nervoasă.

Balanta
Marte, guvernatorul casei VII a Balanței (relațiile și căsnicia), tranzitează chiar Balanța, până la 19 noiembrie 2019. În prima săptămână a lunii, Marte se găsește în aspect tensionat cu Pluton, ceea ce prevestește neplăceri, certuri și neînțelegeri, mai ales pe tema banilor. O altă repriză destabilizantă, pe aceeași temă, are loc în perioada 23-26 noiembrie. E greu să ajungeți la un punct de vedere comun în ceea ce privește investițiile pentru casă și pentru familie sau, poate, o investiție imobiliară. Dacă nu te încăpățânezi ca totul să se facă așa cum vrei tu sau cum vor părinții tăi, ai șanse, în cele din urmă, să ajungi la un compromis, la o înțelegere cu soțul/soția.
Mercur retrogradează până la 20 noiembrie în casa II a Balanței (banii munciți și resursele personale, fie ele interioare, fie materiale). Este perioada cea mai potrivită să încerci să analizezi anumite situații trecute care, din pricina convingerilor tale despre bani, ți-au adus prejudicii și ți-au redus resursele pe care te bazai pentru a-ți atinge anumite țeluri importante pentru tine.
Luna noiembrie 2019 ți-ar putea aduce vești bune despre starea de sănătate, mai ales dacă în ultima vreme te-ai confruntat cu probleme și neplăceri.

Scorpion
Soarele strălucește în Scorpion până la 22 noiembrie 2019, alături de Mercur (care retrogradează până la 20 noiembrie) și de Marte (care intră în domiciliul său nocturn la 19 noiembrie). Prin urmare, ești o prezență magnetică, misterioasă și poți trezi multe pasiuni, sau te lași, la rândul tău, purtat de aventuri amoroase secrete.
Venus i se alătură lui Jupiter în casa II a Scorpionului (banii munciți), pe care o tranzitează până la 26 noiembrie. După data de 22, Soarele, guvernatorul casei carierei Scorpionului, își începe și el periplul prin acest sector. Așadar, se poate spune că Scorpionii intră într-o perioadă fastă, norocoasă în plan profesional și financiar. Încrederea în forțele proprii și în valoarea personală este la cote ridicate, așa că te afirmi fără probleme și te bucuri de popularitate, de o bună reputație și de posibilități de creștere a veniturilor. Obții cu ușurință sprijinul perechii de viață sau al unui asociat ori colaborator.
Sănătatea îți poate da bătăi de cap, în special la începutul și la finele lunii. Se poate să ai parte de pusee acute ale unor afecțiuni mai vechi sau să te ia vreo răceală de sezon. Recuperarea este însă rapidă, pentru că beneficiezi de multă energie fizică și psihică.

Sagetator
Mercur, guvernatorul casei relațiilor și a căsătoriei, retrogradează prin casa XII până la 20 noiembrie, așa că e posibil să constați că dialogul cu perechea de viață este dificil, că jumătatea ta se ascunde de tine, că are planuri pe care nu dorește să ți le divulge și că e mai închisă decât de obicei. Eastrolog.ro îți recomandă să te apropii cu căldură și cu deschidere sufletească, să îi arăți cât de mult valorează pentru tine și să înțelegi că traversează o perioadă mai dificilă din punct de vedere emoțional, o perioadă de explorare personală mai profundă. Creează-i condițiile de care are nevoie pentru a-și revizui anumite decizii și pentru a se răzgândi.
Mercur guvernează și casa X a Săgetătorului (cariera, reputația socio-profesională), ceea ce înseamnă că retrogradarea sa îți poate încurca planurile de progres și de afirmare. Comunicarea în cadrul parteneriatelor de afaceri e mai dificilă și s-ar putea să apară neînțelegeri și erori de judecată. De asemenea, e posibil să descoperi dușmani, un complot, manevre incorecte ale concurenței ori planuri secrete ale vreunui colaborator sau partener de afaceri. Eastrolog.ro îți recomandă să îți păstrezi calmul și să discuți deschis, cu maturitate și cu argumente bine cântărite, pentru că astfel poți întoarce multe situații în favoarea ta. Răsturnările de situație, mai ales după 27 noiembrie, te pot avantaja din punct de vedere financiar și/sau te pun într-o lumină foarte bună în fața colegilor și a superiorilor.
În ciuda unor frământări lăuntrice și a unor amintiri dureroase ce vin peste tine, te bucuri de un tonus bun, de optimism și înțelepciune. Acum ai posibilitatea să tragi cele mai constructive și mai sănătoase concluzii, integrând pozitiv anumite experiențe dificile din trecut, de care te poți desprinde definitiv cu această ocazie.

Capricorn
Ai mult de lucru la relația amoroasă, indiferent dacă ești căsătorit sau nu. Poate fi mai dificil acum să vezi interesul cuplului mai presus de interesele sau dorințele personale, iar nevoia de libertate, care adesea îți poate părea ciudată, te împiedică parcă să te implici prea mult în viața de cuplu.
Mercur, planeta care guvernează casa muncii Capricornului, retrogradează până la 20 noiembrie, prilej foarte bun de a-ți revizui planurile profesionale de viitor, strategia unei afaceri online, colaborările profesionale, posibilitatea de a schimba locul de muncă sau de a te implica în proiecte de grup, sociale ori umanitare.
Pot surveni tot felul de confuzii în ceea ce privește starea ta de sănătate, anumite simptome, analize medicale și poate chiar rețete ori dozaje de medicamente. Prin urmare, e important să fii prudent și atent la diagnosticele puse, la rezultatele analizelor, la ceea ce scrie pe rețete sau la ceea ce înțelege farmacistul.

Varsator
Mercur, planeta care guvernează casa iubirii Vărsătorului, dar și casa intimității, retrogradează până la 20 noiembrie, așa că nu este recomandat să începi relații sentimentale noi în această perioadă. Analizează cu grijă oportunitățile și nu da imediat curs unor atracții ce par să aibă un iz exclusiv erotic!
Viața profesională a Vărsătorilor este foarte intensă în luna noiembrie 2019 și se creează oportunități deosebite de afirmare, de progres și de schimbare. Parteneriatele profesionale prosperă, dar eastrolog.ro te sfătuiește să eviți persoanele care încearcă să se agațe de tine și/sau care te îndeamnă la speculații financiare foarte riscante.
Nu se întrevăd probleme de sănătate decât, poate, în ultima săptămână a lunii, când ești mai predispus la accidente, mai ales dacă petreci mult timp la volan.

Pesti
Mercur, planeta care guvernează relațiile și căsnicia Peștilor, retrogradează până la 20 noiembrie, astfel că ai la dispoziție o perioadă generoasă pentru a-ți revizui viața de cuplu, intențiile de căsătorie sau convingerile despre viața în doi și despre angajamentele asumate pe termen lung. Aspectele armonioase ale lui Mercur indică faptul că la final de lună reușești să ajungi pe aceeași lungime de undă cu perechea ta și să vă puneți de acord asupra planurilor de viitor. Înarmează-te, așadar, cu răbdare și toleranță!
Cariera Peștilor este bine aspectată în luna noiembrie 2019, susținută de Jupiter, de Venus (în perioada 1-26 noiembrie) și de Soare (după data de 22). Soarele guvernează munca Peștilor, iar tranzitul său prin casa X (cariera și ambițiile socio-profesionale) începând cu 22 noiembrie sugerează că munca asiduă te poate duce departe, te poartă spre afirmare și te ridică în ochii șefilor.
Profită de tranzitele lunii noiembrie 2019 pentru a apela la specialiști, în cazul în care te frământă de ceva vreme o problemă de sănătate. Situația se poate lămuri în ultima săptămâna a lunii și vei avea toate motivele să respiri ușurat.

sursa: eastrolog.ro