Radio Simplu

Horia Brenciu a înfiat al cincilea copil

Horia Brenciu, juratul de la Vocea României, a înfiat al cincelea copil. Anul 2019 a venit cu o schimbare majoră în cariera lui Horia Brenciu. După 5 ani la X Factor, artistul a revenit pe scaunul de jurat de la Vocea României. Are și o strategie pentru noul sezon al show-ului: să se bucure de fiecare moment. Vă invităm să citiți interviul în care cântărețul ne-a povestit despre revenirea în emisiunea de la Pro TV, dar și despre soție și viața alături de cei patru copii: Andreea, Maria, Mina și Toma. În exclusivitate pentru revista VIVA!, Horia Brenciu a făcut declarații și despre al cincilea membru al familiei.

Care e relația tată-fiu între tine și Toma? Micuțul e mai apropiat de tine sau de mama lui?

Toma e eroul tuturor. Sigur că feblețea lui e mama, dar, de când s-a făcut mai măricel, preferă să petreacă tot timpul cu mine, așa, ca-ntre băieți. Prima lecție de tenis, cu mine în postura de antrenor amator, a fost un spectacol total.

A fost și dorința lor să se întâmple asta și au fost de-a dreptul încântate de venirea lui. Acum avem ceva probleme cu răsfățul… Mina, chiar dacă este cea mai apropiată de vârsta lui, e foarte protectoare, asumându-și de multe ori toate năzdrăvăniile pe care le face Toma.

Ai declarat recent că îți dorești al cincilea copil. Ați început deja demersurile pentru o nouă adopție? Știm chiar de la tine că, prima oară, a durat aproximativ trei ani procedura…

Deocamdată nu am început nimic. Și Toma „a venit la noi fără să căutam neapărat un copil. Dumnezeu ni l-a dat printr-un concurs de împrejurări favorabile. Atunci am înțeles, o dată-n plus, că, dacă ți-e dat să primești ceva, totul se poate împlini.

Ce sfaturi ai pentru cuplurile care își doresc să adopte? Povestește-le cum a fost experiența pentru voi…

Adopția este un proces complex. El are darul de a sonda cât de mult dorește un cuplu să iubească un copil. E greu, dar nu imposibil, iar când vezi copilul, nimic nu mai contează. Uiți de orice efort, supărare sau frustrare.

Mulți se feresc să aducă în familie un copil străin, după cum a povestit și Dragoș Bucur. Cât crezi că mai avem de lucrat la mentalitate, în România?

Eu cred că în România mai sunt multe lucruri la care trebuie să lucrăm. Adopția este, cu siguranță, unul dintre ele. Dar am decis de la o vreme să nu mă mai plâng și să acționez. Să nu mai aștept pe altcineva s-o facă și să fiu eu cel care trece la acțiune și face ceva concret.