Radio Simplu

Grupul face acrobații pe o structură imensă în mișcare

Acrobații care fac parte din trupa Diavolo își au baza în Los Angeles. Această grupare a fost înființată în 1992 de către coregraful Jaques Heim. Numele Diavolo a fost inspirat de cuvântul spaniol și de cuvântul latin pentru a zbura.

Diavolo nu este doar un grup, ci și o școală de acrobație. Dansatori, acrobați, dar și programe pentru comunitate, toate fac parte din școala. Jaques, coregraful, s-a folosit de cei mai buni dansatori ai săi pentru a veni pe scena America’s Got Talent, cu care, de altfel, a juns până în marea finală.

Membri echipei nu se tem de riscuri, ceea ce este destul de evident. Așa cum vedem și în uimitoarele imagini, acrobații își pun viața în pericol constant. De la dansatorii care zboară prin aer la structurile lor elaborate, dansatorii Diavolo își împing mereu limitele.

Prestațiile lor sunt din ce în ce mai bune și chiar nu dezamăgest. În plus, conceptul este destul de special, mai ales dacă stăm să ne gândim că majoritatea acrobațiilor sunt efectuate în mișcare. Aceste prestații au menirea de a ne impresiona.

Dansatorii Diavolo folosesc un anume stil de dans. Misiunea lor este să ducă mai departe stilul transformativ al arhitecturii în mișcare prin a oferi prestații de dans, antrenamente și programe comunitare pentru toată lumea.

Prin încredere, muncă de echipă și expresie individuală, Diavolo explorează relațiile dintre corpul uman și mediul său arhitectural.

Coregraful principal al echipei este legendar. Jacques a fost născut în Franța și a creat Diavolo în 1992. Grupul este cunoscut în întreaga lume ca o echipă de acrobați incredibilă.

Jaques spune: „încă de când eram un copil, am visat să creez spectacole mari! oamenii obișnuiau să îmi spună că nu se va întâmpla niciodată și au fost momente în viața mea când i-am crezut. Imi amintesc momentele întunecate, atunci când stăteam pe pat, fără niciun ban în bancă.

Am ajuns să divorțez și nu vedeam niciun viitor. Oamenii care m-au prins atunci când eu credeam că voi cădea sunt dansatorii mei. Aceștia înseamnă totul pentru mine. Sunt viața, sufletul, inima mea. De aceea sunt aici. Pentru ei. Ce înseamnă dansatorii mei pentru mine? Înseamnă totul!”

Grupul a ajuns să participe la concursul de talente și a impresionat pe toată lumea. Aceștia au ajuns până în marea finală, dar au pierdut în fața fetei ventriloc Darci Lynne Farmer care a câștigat premiul cel mai de un milion de dolari.

Chiar și așa, toate spectacolele pe care le-au oferit aceștia au fost din ce în ce mai uluitoare, iar structurile lor au fost din ce în ce mai complicate. Coregraful nu doar că trebuie să se gândească la modul în care integrează elementele de acrobație și de dans în structurile imense, dar trebuie să aibă mereu grijă de diguranța dansatorilor săi.

Simon Cowell a spus despre aceștia: „este incredibil cât de multă precizie și muncă este necesară, este ca și cum ne uităm în interiorul unui ceas atunci când vă vedem. Sunteți atât de preciși.”