Radio Simplu

Gogoși pufoase în stil franțuzesc

Chiar și cei care nu știu să pregătească feluri de mâncare foarte sophisticate știu totuși că toată bucătăria franceză, dar mai ales deserturile sunt de o finețe rară.

Dacă nu vei avea niciodată șansa să ajungi pe meleagurile franceze ca să te poți convinge și bucura de acele preparate speciale, poți să pregătești chiar tu ceva cu specific franțuzesc.

Și dacă nu știi ce anume poți testa, astăzi îți vom propune o rețetă de gogoși foarte fine și foarte pufoase. Aroma lor, dar și gustul vor face ca aceste gogoși să fie din ce în ce mai prezente în bucătăria ta.

Vei avea nevoie de 120 de grame de făină, de 4 ouă, 100 de grame de unt, 300 de mililitri de apă, puțină sare, zahăr pudră și ulei vegetal.

Toarnă toată cantitatea de apă într-o cratiță. Adaugă în ea untul și pune vasul pe foc. Ține focul moderat și adu compoziția până în punctul de fierbere.

Amestecă până când omogenizezi cele 2 ingrediente. După ce e gata topit untul, ia vasul de pe foc și adaugă peste unt făina cernută în prealabil. Continuă să amesteci făina cât mai repede până când vei obține o compoziție fără cocoloașe.

După aceea, când amestecul e călduț, nu fierbinte, adaugă pe rând câte un ou. După fiecare bucată adaugată mai amestecă în compoziție.

Pentru acest pas poți să folosești atât un tel normal, cât și un mixer. După aceea adaugă și un pic de sare, după care va fi nevoie să amesteci din nou.

În acest punct al pregătirii gogoșilor ar trebui deja să ai un amestec foarte omogen. Alege între o tigaie mai înaltă, un vas de fontă, sau o cratiță normală și adaugă în vasul respectiv cantitatea de ulei, apoi pune uleiul pe foc.

Atunci când uleiul începe să fiarbă, pune în el pe rând, una câte una, fiecare gogoașă. Folosește în acest caz o lingură obișnuită.

Este foarte important ca în momentul în care începi a modela gogoșile să dai focul foarte încet. În aceste felt e vei allege la final cu niște gogoși făcute perfect.

Altfel, dacă vei ignora puterea flacărei, gogoșile tale vor fi foarte bine gătite la exterior, și aproape crude în interior.

Ține-le la prăjit în ulei până când acestea vor fi mai rumene. Înainte de a scoate gogoșile din ulei, pregătește un bol mai mare, acoperit cu șervețele de hârtie.

Datorită acestui truc gogoșile tale vor elimina excesul de ulei. Le poți scoate din vas folosind și o spumieră, care să tea jute în sensul uleiului prea mult.

După ce toate gogoșile s-au răcit sufficient de mult, dă peste ele cu zahăr pudră din belșug. În cazul în care îți dorești, poți să separi în 2 părți toată cantitatea de gogoși pe unele să le dai cu puțină ciocolată topită.

Poți să topești câtă ciocolată ai nevoie, în funcție și de câte gogoși ai, atât a la bain marie, cât și la cuptorul cu microunde, dacă ești în criză de timp.

Gustul lor va fi la fel de bun, indifferent de variante de ornare aleasă de tine.