Radio Simplu

Acesti boboci de rata se bucura de prima lor baita

Thorin este un caine din rasa Ciobanesc German care este familiarizat de stapana lui cu cateva ratuste adorabile.

Ea da drumul bobocilor unul cate unul direct in baita, iar patrupedul le urmareste cu multa atentie fiecare miscare.

Curios din fire, animalul se apropie cu multa grija de vasul plin cu apa unde micutele pasari se scalda in voie.

Cu siguranta Thorin le va fi cel mai bun prieten! Ghemotoacele cu puf galben au parte de prima lor experienta de inot, iar cel care le vegheaza indeaproape este chiar patrupedul familiei.

Bobocii sunt foarte fericiti de faptul ca se pot balaci in apa scufundandu-se din cand in cand cu multa bucurie.

Pentru moment acesta este locul in care le place cel mai mult sa se joace, simtindu-se ca in mediul lor natural. Cainele ii priveste, urmarindu-le joaca adorabila.

Din cand in cand isi apropie botul de ei oferindu-le cu blandete cateva „sarutari”.

Fara indoiala ca stapana lui are deplina incredere in patruped, poate si datorita faptului ca l-a educat cum se cuvine si a stiut sa ii explice cum ar trebui sa se poarte cu micutii bobocei de rata.

Câinii sunt niște animale de companie foarte drăguțe, inteligente și loiale. Se spune că ei sunt singurele ființe de pe pământ care ne iubesc pe noi mai mult decât se iubesc pe sine. Studiile ștințifice dovedesc că câinii sunt pe primul loc în topul animalelor care înțeleg comunicarea umană.

Aceștia se atașează ușor de oameni și pot fi la fel de ușor dresați, pentru că ei înțeleg din priviri ceea ce vrei să le zici sau ce gândești în acel moment.

Nu degeaba se spune că câinele este cel mai bun prieten al omului și, pe bună dreptate; el nu te va părăsi niciodată, atâta timp cât îi oferi atenție, grijă și iubire.

Un câine nu te va trăda niciodată, așa cum spune și Alexander Pope: “Istoria e plină de câini fideli și mai puțin de prieteni fideli. “

Mai jos v-am pregătit 5 motive pentru care merită să avem un câine drept animal de companie:

E drăguț, pufos și îți oferă și ție din energia lui atunci când te joci cu el.

Alungă plictiseala. Te ajută să nu te simți singur, îți ține de companie.

Te protejează. Câinii simt când stăpânii lor sunt în pericol și deseori își sacrifică viețile lor pentru a-și salva stăpânii, dovadă sunt cazurile fără număr în care câinii au salvat oameni de la moarte.

Poți face mișcare cu el prin parc, ca să nu mergi de unul singur; sau poți, pur și simplu să ieși seara la plimbări cu câinele tău, care îți va da o doză de energie, ca de fiecare dată.

Un animal de companie te responsabilizează; având un câine, înveți cum să ai grijă și de altcineva în afară de tine, înveți cum să fii grijuliu și responsabil și aceasta e o lecție bună pentru viitor.