Radio Simplu

Glumă proastă făcută de un tânăr din București. A sunat la 112 și a zis: „George mă numesc și mă doare în

Operatorii STS au preluat, în perioada 25 februarie-18 martie, peste 12.000 de apeluri cu privire la coronavirus. În foarte multe situații, sunt oameni care sună doar de plictiseală și să-și bată joc de persoana care se află la celălalt capăt al firului.George Pian, un cetățean de etnie romă din București, a simțit nevoia să se distreze. Și cum capul nu l-a dus prea mult, s-a gândit să sune la numărul unic de urgență 112. Nu avea nicio urgență reală!

“Alo, unde am sunat? Doamnă, mă simt un pic cam rău… Am din astea, mă doare! Mă simt rău, cred că e cu virusul ăsta. George mă numesc, sunt din București. Mă doare în **** de coronavirus”, a fost mesajul transmis de tânăr către operatoarea de la 112.

“Să vezi ce o să te doară în 20 minute”, a venit rapid replica operatoarei.

“Am glumit, nu mă mai doare nimic!”, a spus și George Pian, speriat că poliția ar urma să-i bată la ușă.

De precizat că tânărul este foarte mândru de isprava. S-a lăsat filmat, iar imaginile le-a urcat pe contul personal de socializare.

Potrivit legii, apelarea abuzivă, falsă sau pentru a face glume la numărul 112 se sancționează cu amendă în cuantum depână la 5.000 de lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se fac de către personalul Ministerului Afacerilor Interne.