Radio Simplu

Gigi Becali a obligat-o! Ce a făcut Theodora înainte de nuntă

Este mare bucurie în familia lui Gigi Becali. Fiica lui, Teodora, are nuntă, iar la eveniment participă invitați de seamă, pentru care au fost pregătite meniuri cu patru feluri de mâncare. Becali nu a uitat de tradițiile familiei sale și a ținut să fie respectate obiceiurile machedonilor la nuntă.

Multe sunt obiceiurile machedonilor la nunți, iar Gigi Becali, care se mândrește cu familia sa, nu le-a uitat și a ținut să fie respectate. În plus, s-a asigurat că la nunta fiicei lui cântă trupe machedonești. Pentru machedoni, nunta este cel mai important eveniment din viață, astfel că nimic nu trebuie omis în această zi.

Nunțile de machedoni sunt pregătite de ambele familii. Mai întâi se pregătește alaiul care merge acasă la mireasă pentru a o lua la casa mirelui. Se aduce nașul cu alai și lăutari și se pornește spre mireasă. Cuscrii sunt întâmpinați și sunt poftiți în casă, iar mireasa sărută mâinile celor în vârstă și primește un ban. Soacra mare pune mirelui şi cavalerilor de onoare câte o lingură de metal la piept lângă floare. În tot acest timp la masa unde stau socrii şi naşii se cântă.

Soacra mică pune o sticlă de tărie la masa lor, iar o alta este adusă de soacra mare. Cei doi socri trebuie să bea cu mâinile încrucișate. Cei doi își înreaptă privirea spre răsărit și își fac semnul crucii. Socrul mare scoate „arâvoana” care este tot un ban sau o bijuterie din metale preţioase cusute pe un batic împăturit în patru și i-l dă tatălui fetei. Banul se atinge de bărbie și de frunte, apoi îl ia soacra mică și i-l pune de gât miresei.

Mireasa este așezată apoi lângă mire și ce încinge o horă. Obiceiurile machedonilor la nunt[ sunt nenumărate și se întind pe parcursul mai multor zile. Un alt eveniment important din viața lor este nașterea.