Radio Simplu

Ghid despre pisici pentru a o alege pe cea mai potrivită pentru tine

Nu există niciun dubiu că pisicile sunt animale de companie grozave. La urma urmei, ce poate fi mai bine decât să vii acasă, la sfârșitul unei zile grele, la un tors mulțumit de la un ghem de blană iubitor?

Studiile au arătat că proprietarii de animale de companie sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât cei care nu au animale de companie, dar amintește-ți că adoptarea unei pisici este o mare responsabilitate și un angajament pe viață. Când ești gata să faci acest angajament, există mai multe avantaje de a fi proprietar de pisică, pe care le poți explora:

Deținerea unei pisici s-a dovedit a reduce stresul.

Stăpânii de pisici au în general o tensiune sangvină mai scăzută decât cei care nu au animale de companie.

Poți beneficia de un sistem imunitar mai puternic și o convalescență mai rapidă decât cei care nu au animale de companie.

Copiii care cresc împreună cu pisicile se îmbolnăvesc, în general, mai puțin decât cei care nu au animale de companie.

Pisicile sunt foarte iubitoare și pline de caracter, dar își prețuiesc și independența, ceea ce înseamnă că necesită mai puțină întreținere decât alte animale de companie.

Pisicile pot ajuta oamenii să se recupereze mai repede din traume emoționale, cum ar fi doliul.

Există o mulțime de beneficii pentru deținerea unei pisici, dar este important să alegi cu atenție pisica, pentru a te asigura că te potrivești bine cu prietenul pufos. Pisica pe care o alegi va depinde de stilul tău de viață și de preferințele personale.

De exemplu, poate îți dorești o pisică mai în vârstă, care să ți se ghemuiască pe genunchi, sau poate te gândești la o rasă specială pe care vrei să o crești de pui.

Experții noștri în îngrijirea animalelor de companie sugerează unele puncte de luat în considerare înainte de a-ți lua angajamentul adoptării unei pisici.