Radio Simplu

Gestul unui șofer român de TIR a salvat viața unui coleg, pe un drum din Franța: „L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului”

Gestul făcut de Cătălin Firu, un șofer român de TIR, a salvat viața unui camionagiu lituanian, pe o șosea din Franța. Acesta din urmă a adormit la volan, s-a răsturnat cu autotrenul pe marginea drumului, iar viteza de reacție a românului i-a salvat viața.

S-a întâmplat zilele trecute, pe drumul national 151 din Franța.

Cătalin Firu se afla în cursă când un alt șofer de TIR, care circula în fața lui, a ațipit la volan, a perdut controlul volanului și răsturnat cu camionul.

Fără să ezite, românul a oprit circulația blocând drumul cu autotrenul său, a sărit din camion și s-a urcat pe cabina rasturnată pentru a vedea starea colegului lituanian. L-a găsit pe bărbat înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță, „atârnând în ea cu propria greutate”.

Deși, ințial, a fost împiedicat de ceilalți francezi să intervină și rugat să aștepte intervenția pompierilor, românul a decis să taie cu cuțitul centura care-l sugruma pe șofer, gest care i-a salvat omului viața, după spusele echipajului de la Jandarmerie care a ajuns primi la fața locului.

Întâmplarea a fost povestită de Ilie Matei, un alt șofer de TIR profesionist, extrem de activ pe rețelele de socializare.

Tot el a fost cel care a postat pe Facebook imagini de la intervenția salvatoare a șoferului român.