Radio Simplu

Geamul de la cuptor se curăță rapid cu aceste două ingrediente din bucătărie

GALERIE FOTO (2)

Geamul de la cuptorul aragazului se umple mereu de grăsimi şi curăţarea lui este o adevărată aventură. Iată care este cel mai eficient mod de a curăţa cuptorul aragazului!

Nu ai nevoie decât de apă și bicarbonat de sodiu. Pune într-un vas un sfert de cană de bicarbonat și toarnă apoi puțină apă, până e face o pastă groasă. Împrăștie amestecul pe întreaga suprafață a geamului cuptorului.

Lasă circa 15-20 de minute să se înmoaie, apoi șterge suprafața cu o cârpă curată.

Va străluci de curăţenie!

CITESTE SI: Uite cum mi-am curățat în 5 minute hota murdară, îmbâcsită de praf și stropită cu ulei! Acum arată ca nouă! Nu credeam că mai este posibil așa ceva!
Cu siguranta curatarea hotei iti da mari batai de cap, tocmai din cauza vaporilor de grasime care evacueaza din bucatarie. Curatarea hotei nu este doar pentru igiena, ci se poate evita si un incendiu.

Grasimea care se depunde pe hota poate genera mirosuri neplacute, iar aceste mirosuri atrag gandacii. Hota trebuie curatata si pe interior, nu doar la exterior.

Fitrele hotei se pun intr-o punga care poate fi sigilata, iar peste acestea se pune apa si amoniac. Aceste filtre se lasa in solutia respectiva timp de 24 de ore, dupa care acestea se scot si clatesc cu apa calduta si se pun la uscat, potrivit earticole.net.

Pe exterior, hota se poate curata cu solutii degresante, cum ar fi alcoolul denaturat. Alcoolul va scoate orice urma de grasime. Aceasta metoda este una non-toxica si cu rezultate pe masura.

Un al truc este sa puneti filtrele hotei intr-o solutie din apa, sare si sare de lamaie timp de 15 minute. Daca nu se curata asa, puteti fierbe filtrele in aceasta solutie.