Radio Simplu

Erau în vacanță când au descoperit o peșteră în care nu mai intrase nimeni de zeci de mii de ani. Când au făcut primul pas au văzut-o, îi așteptase să o descopere timp de 40.000 de ani! Ce era înăuntru

GALERIE FOTO (5)

Arheologii au realizat aici o descoperire remarcabilă: au găsit o brățară antică și foarte misterioasă care, în urma analizelor, se pare că a așteptat să fie descoperită timp de 40.000 de ani.

Se crede că bijuteria i-ar fi aparținut unei fetițe de viță nobilă, aceasta se pare că ar fi fost prințesă și că ar fi făcut parte dintr-o rasă umană dispărută, diferită de Neanderthali și de oamenii moderni, o rasă numită de cercetători ,,Denisovii”.

Brățara descoperită în această peșteră este, conform oamenilor de știință, cea mai veche care există în prezent. Ea a fost expusă într-un muzeu de științe naturale din Siberia.

Directorul Institutului de Arheologie din Novosibirsk a declarat: ,,Nu cred că a fost purtată zilnic. Cred că această brățară foarte fragilă a fost purtată doar în momente excepționale”.

 

Pozele arata vechimea si unicitatea acestui obiect decorativ.