Radio Simplu

Gabriela Firea vine cu explicații. Ce se întâmplă din 15 mai în Bucureşti

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a vorbit despre ceea ce se va întâmpla după 15 mai. Aceasta este de părere că deciziile care vor fi luate trebuie să fie în concordanță cu sfaturile epidemiologilor.

„Deciziile pe care le luăm trebuie să fie în concordanță cu sfaturile, opiniile epidemiologilor, virusologilor, infecționiștilor și să nu fie diferite total față de deciziile la nivel național, pentru că Bucureștiul nu este o enclavă și chiar dacă este cea mai mare aglomerare urbană și a avut și are un număr mare de persoane contaminate cu coronavirusul nou și de asemenea bolnavi în spitale trebuie să existe o sincronizare în legătură cu toate deciziile luate”, a spus Gabriela Firea, vineri seară, la Antena 3

Care este prima măsură ce trebuie luată în București
„În ceea ce ne privește, prima măsură așteptată de către bucureșteni este cea privitoare la deschiderea grădinilor publice, parcurilor și zonelor pietonale.

Acestea au fost închise, nu pentru că m-am supărat eu pe cineva sau pentru că am visat noaptea ceva urât ci pentru că așa am decis la nivel național preluând modele din alte mari orașe, atât din SUA cât și din Europa.”, a mai spus edilul.

Parcurile și cimitirele ar trebui deschise de la 15 mai
„Noi am propus Comitetului Municipal pentru situații de urgență organizarea unei ședințe speciale săptămâna viitoare. Ea va avea loc luni și am propus ca punct pe ordinea de zi redeschiderea parcurilor și de asemenea tot la solicitarea cetățenilor redeschiderea cimitirelor, care au fost închise inclusiv în perioada Sărbătorilor Pascale.

Comitetul Național pentru situații de urgență a comunicat județelor inclusiv municipiului București un set de măsuri în funcție bineînțeles de gradul de contaminare (…). Nu cred că a fost o greșeală și măsura s-a dovedit eficientă (închiderea parcurilor -n.red.) chiar dacă dureroasă, pentru că din păcate deși cei mai mulți cetățeni înțeleg să se protejeze, să nu aștepte protecție de la cineva și să își protejeze sănătatea, sunt și situații în care cetățenii nu înțeleg.

Ați văzut și ați difuzat și dumneavoastră acele imagini în care se adunau, deși eram în plină pandemie, mai multe persoane în parcuri în zona de băncuțe și se jucau table și așa mai departe.”, a mai declarat Gabriela Firea.

Toate evenimentele din Capitală au fost anulate
Edilul Capitalei a anulat toate evenimentele care urmau să aibă loc, inclusiv Târgul de Crăciun și concertul de Revelion.