Radio Simplu

Fructe benefice pentru ficatul gras

Ficatul gras, cunoscut si sub denumirea de steatoza hepatica, este o afectiune care apare atunci cand se acumuleaza depozite de grasime la nivelul ficatului. Aceste depozite cauzeaza inflamatie, afectand functiile hepatice.

Din fericire, boala de ficat gras este o afectiune reversibila, ce poate fi vindecata prin modificarea dietei si a stilului de viata.

Medicii recomanda sa se adopte o dieta echilibrata, bazata pe alimente de provenienta organica. Este indicat sa se evite consumul de grasimi, alimente procesate, dulciuri sau produse de patiserie, precum si consumul de sucuri sau bauturi alcoolice.
Unele alimente pot accelera procesul de eliminare a depozitelor de grasime de la nivelul ficatului, iar printre acestea se numara si urmatoarele fructe:

Lamaia

– lamaia are capacitatea de a accelera procesul de eliminare a toxinelor, fiind un aliat de pret al ficatului sanatos. Acest fruct cictric stimuleaza digestia si faciliteaza functiile hepatice.

Para

– perele nu numai ca sunt bogate in nutrienti de pret, dar si foarte gustoase, insa totodata sunt extrem de benefice in caz de steatoza hepatica. Perele contin o serie de substante care stimuleaza secretia sucurilor gastrice si purifica totodata pancreasul si ficatul.

Mai mult decat atat, mperele contin o mare cantitate de apa, fiind excelente in timpul curelor de slabire. Fiind bogate in continutul de fibre insolubile, perele regleaza tranzitul intestinal, combat constipatia si totodata reduc nivelul de colesterol din organism.

Pepenele rosu

– pepenele rosu este recomandat sa se consume in caz de steatoza hepatica, pentru a potoli pofta de dulce intr-o maniera sanatoasa. Pepenele rosu elimina rezidurile acumulate la nivelul ficatului, permitandu-i acestuia sa functioneze asa cum se cuvine.

Capsunele

– capsunele ajuta la detoxifierea ficatului si a intregului organism. Acestea sunt bogate in fibre, vitamina C si antioxidanti de pret. Substantele acide naturale care se regasesc in capsune actioneaza precum un antiinflamator eficient. Datorita concentratiei ridicate de apa, acestea combat retentia de fluide, reduc hipertensiunea si totodata scad si nivelul de acid uric din organism.

Cantitatea mare de potasiu, magneziu, fier, fosfor, iod si calciu, face din capsune un aliat de pret al sanatatii.

Tamarind

– fructele de tamarind mai sunt numite si curmale indiene. Acestea stimuleaza digestia si contribuie la detoxifierea organismului. Tamarindul purifica sangele, reduce nivelul de colesterol, dar contribuie si la reducerea depozitelor de grasime de la nivelul ficatului. Fructele de tamarind se pot consuma ca atare, insa se pot consuma si sub forma ceai, preparat din extractul de tamarind.

Pe langa modificarile pe care le facem la nivelul dietei, este important sa incercam sa adoptam un stil de viata mai sanatos, in general.

Miscarea este foarte importanta in reducerea depozitelor de grasime de pe abdomen, de aceea sportul este recomandat. Sunt necesare cel putin 30 de minute dedicate sportului, in fiecare zi, pentru vindecarea bolii de ficat gras.

Reducerea nivelului de colesterol reprezinta, de asemenea, un aspect important in combaterea steatozei hepatice. Tratamentul medicamentos, adoptarea dietei sanatoase si sportul pot reduce nivelul de colesterol “rau” din organism.

Si diabetul trebuie sa fie tinut sub control in caz de steatoza hepatica. Aceste doua afectiuni apar adesea impreuna. Dieta si sportul pot fi de ajutor in aceasta situatie.