Radio Simplu

Fotografia care a devenit virală! Ce se ascunde în spatele acestei imagini în care oamenii păstrează un moment de tăcere în fața unei echipe medicale ce transportă un pacient

Un bărbat a cărui identitate n-a fost dezvăluită a primit un tribut emoționant chiar pe holul unui spital din Statele Unite ale Americii, în timp ce era transportat spre secția de Chirurgie, unde aveau să fie deconectate aparatele ce-l țineau în viață și să-i fie prelevate organele. 

În imaginea care a devenit virală apar zeci de pacienți și angajați ai spitalului care stau în picioare, pe hol. Aceștia au privirea îndreptată spre pământ și par să păstreze liniștea, în timp ce mai mulți experți împing targa pe care se afla bărbatul ce urma să fie deconectat de la aparate, iar organele să-i fie prelevate, pentru a ajuta alte persoane să ducă o viață mai bună.

”Se afla la Terapie Intesivă și a fost transportat în sala de operații, unde i-au fost oprite aparatele ce-l mențineau în viață, în fața membrilor familiei.”,  a declarat un reprezentant al spitalului.

De asemenea, familia acestuia a dezvăluit că a autorizat filmarea și difuzarea imaginilor, însă și-a dorit ca numele lui să rămână anonim.

În cadrul spitalului, însă, acest marș de onoare nu este singular. Săptămâna trecută, spre exemplu, a avut loc de două ori în timp ce donatorii de organe se pregăteau să intre în operație, scrie La Vanguardia.