Radio Simplu

Formular online, obligatoriu pentru toți cei care aterizează pe aeroportul Otopeni

Ministerul Transporturilor a lansat un formular online pentru cei care vin în România, pentru a ușura sosirile pe aeroportul Otopeni.

Aplicația este disponibilă pe site-ul aeroportului. Cei care aterizează își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde se vor izola la domiciliu.

Formularul online poate fi completat AICI.

Vor primi un cod pe care îl vor scana la un ghișeu și li se va printa formularul, pe hârtie. Asta pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane.

Un astfel de formular, fie online, fie pe hârtie, este obligatoriu pentru oricine intră în România. În mod normal, persoanele vor sta în izolare 14 zile și vor fi verificate de polițiști dacă respectă regulile.

CITESTE SI….

E panică lângă graniţa României! O ţară care tocmai scăpase de COVID a intrat în alertă

 

Situaţie îngrijorătoare în apropierea graniţelor României: Muntenegru, o ţară care se lăuda că nu a mai depistat niciun caz nou de coronavirus săptămâna trecută, raportează acum o curbă ascendentă a infectărilor. Un oficial din zona medicală dă vina pe vecinii sârbi.

Recenta reapariţie a cazuri de coronavirus în Muntenegru ar putea avea legătură cu Serbia, crede Jevto Erakovici, directorul Centrului Clinic de la Podgorica.

Mai exact, între 6 şi 13 iunie, Muntenegru nu a raportat niciun caz nou de COVID-19, însă după această dată, curba a arătat în felul următor:

14 iunie – 1 caz
15 iunie – 1 caz
17 iunie – 7 cazuri
18 iunie – 4 cazuri
Motivul invocat de directorul Centrului Clinic din capitala Muntenegrului este meciul dintre Partizan Belgrad – Steaua Roşie Belgrad din Cupa Serbiei, partidă la care ar fi făcut deplasarea şi spectatori din Muntenegru.

În prezent, Serbia înregistrează 12.616 cazuri de COVID-19 şi 258 de decese, însă autorităţile au ridicat de mult restricţiile şi s-a început chiar organizarea unor evenimente cu public numeros. La un meci de tenis al lui Novak Djokovic au asistat recent 2.000 de persoane, iar la derby-ul din Cupa Serbiei, organizat la Belgrad, au fost 16.000 de spectatori în tribune, scrie Adevărul.

De ce dă vina Jevto Erakovici pe meciul de fotbal de la Belgrad pentru reapariţia COVID în Muntenegru?
“Eram pe zero de multă vreme şi iată acum avem şapte pacienţi, dintre care doi au ajuns la spital cu probleme serioase. Este evident că deplasarea lor la meciul de la Belgrad a generat situaţia. Mă aştept ca importarea virusului să ducă la creşterea numărului de infectări în următoarele zile.

Ne temeam că o să apară noi bolnavi după ce am redeschis graniţa cu Serbia, dar dacă ne uităm la comportamentul iresponsabil al unor indivizi sau al unor grupuri, există riscul să avem şi mai mulţi internaţi. S-a întâmplat la Atalanta-Valencia, dar virusul nu mai are acelaşi potenţial din martie. Cei întorşi de la stadionul din Belgrad trebuiau să intre la izolare!”, a declarat Centrului Clinic de la Podgorica.

Loading...