Radio Simplu

Fetița nu e fost fericită atunci când s-a născut surioara ei

În viață, singura constantă este schimbarea și, uneori, aceste schimbări vin cu rapiditate și sunt dureroase. Pot fi schimbări mici, asemenea unei piese de mobilier nouă pentru sufragerie sau înlocuirea laptelui de vacă din cafea cu cel de migdale.

Poate că mergem la muncă pe o rută nouă sau citim o carte care ne schimbă punctul de vedere. Apoi, intervin schimbările mari ale vieții, ca acelea în care o nouă persoană își face apariția în viețile noastre și, aparent, mai sunt și înrudite cu noi.

Din punctul de vedere al unui copil, asta se întâmplă total pe neașteptate! Într-o zi, mama copilului a avut o burtă foarte mare, apoi a dispărut pentru o noapte, iar acum toată familia se înghesuie în jurul unui pat de spital, uitându-se cu dragoste la un copilaș minuscul.

În timp ce toată lumea este încântată în legătură cu cel mai nou membru al familiei, există o persoană care nu înțelege ce s-a întâmplat, iar, atunci când află, nu prea poate accepta adevărul cu ușurință.

Fetița Piper are doi ani și tocmai și-a pierdut statutul de singurul copil al familiei, primind rolul de soră mai mare. Singura problemă este că nu îi convine prea tare noua sa sarcină și locul în care a fost promovată.

Tocmai a aflat că sora ei mai mică a venit pe lume și că va și rămâne în familie, iar Piper nu vrea să aibă nimic de-a face cu astfel de lucruri. Mai mult, reacția sa este una care a făcut-o cunoscută în mediul online. Fiind total nefericită, aceasta plânge și se aruncă pe jos, așa cum fac toți copiii care vor atenție și nu primesc ceea ce își doresc.

Biata fetiță s-a supărat foarte tare, ajungând să țipe, să plângă și să ofere o scenă dramatică demnă de un Oscar. Tatăl lui Piper încearcă să afle mai multe informații despre nefericirea ei și o întreabă: „Piper, nu-i așa că vrei să îi oferi surioarei tale mai mici o îmbrățișare? Nu îți place de sora ta? Este atât de mică și atât de dulce.. nu îți place de noua ta soră? Ești supărată că ai o soră?”

Tot ce reușește fetița Piper să facă este să răspundă negativ printre sughițuri și țipete de câteva ori. Aceasta cade dramatic pe podea și începe să se învârtă. Tatăl ei încearcă să își schimbe abordarea pentru a-i câștiga simpatia:

„Nu-i așa că vrei să îi ofere lui mami o îmbrațișare? Vrei să-i dai o îmbrățișare lui tati?” Totuși, fetița nu se lasă atât de ușor înduplecată, se vede că este supărată, iar dulcegăriile tatălui său nu o ajută la nimic.
Aceasta stă întinsă pe burtă, fața îi este băgată în perete atunci când ne face să credem că supărarea i-a trecut. Totul a fost o iluzie, pentru că Piper se supără iar.

Copiii care sunt singuri la părinți nu primesc vestea unei sarcini noi cu prea mai ușurință. Aceștia știu că nu vor mai fi în centrul atenției și că vor fi nevoiți să-și împartă jucăriile cu sora sau fratele mai mic.