Radio Simplu

Femeia cântă la pian într-un magazin

Natalie Trayling preferă ca oamenii să îi spună doar Natalie și este o artistă stradală din Melbourne, Australia cunoscută destul de bine de mulțimile locale. Este, de asemenea, un star în mediul online pentru că filmulețele în care aceasta cântă au vedenit virale și au strâns milioane de vizualizări pe Youtube.

Natalie are 80 de ani și este o cântăreață profesionistă de pian care, din păcate, nu are un pian propriu, așa că alege să cânte la orice pian găsește. Nu este deloc ceva ieșit din comun să se găsească la un magazin, la o librărie sau în holul unui hotel.

Indiferent de ceea ce i s-a întâmplat în viață, Natalie s-a întors mereu la muzică pentru a-și aduna gândurile, mai ales că viața ei nu a fost deloc ușoară. A locuit pe străzi, a avut grave probleme de sănătate și-a pierdut nu una, ci două fiice.

Aceasta spune: „Muzica este totul. Mă simt ca parte din ea. Întreaga lume este muzică.”

Multe dintre bucățile pe care le cântă sunt propriile ei compoziții. Fiul ei, Matthew Trayling a postat multe filmulețe are prestațiilor ei pe canalul lui de Youtube și acestea au devenit virale.

Natalie Trayling este, în viziunea fiului ei Matthew fără îndoială cea mai bună compozitoare necunoscută din lumea de azi. Pe măsură ce urmărești imaginile cu ea cântând, este destul de evident că ceea ce câștigă Natalie este recunoaștere internațională nu doar ca un artist stradal, dar și ca un geniu muzical profund, o descriere pe care chiar o merită și cu care mulți sunt de acord, descrie acesta pe canalul lui de Youtube.

Una dintre prestațiile ei a avut loc la magazinul David Jones.

„Natalie intră în magazinul David Jones din Melbourne după ce a aflat că au un pian înăuntru pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Un pianist cânta, dar acesta o recunoaște pe Natalie de acum mulți ani când obișnuia să cânte mereu pe stradă, atrăgând mulțimi enorme și interest din partea presei” – așa scrie în descrierea imaginilor în care Natalie apare.

„Se oferă să se dea la o parte pentru a o asculta pentru câteva momente. Cele două piese pe care le cântă aceasta sunt atât de spontane încât sunt practic inventate pe măsură ce cântă.” Imaginile au strâns aproape 500.000 de milioane de vizualizări.

Are un dar cu adevărat unic și creează muzică spectaculoasă, fără să fi avut un pian în casa ei.

Aceasta a scris pe Facebook despre prestașia ei: „o nouă prestație întregistrată azi la magazinul david Jones. De-abia am ajuns să cânt la acest pian înainte să fie luat de acolo, fiind adus doar pentru sezonul festiv. Compun pe măsură ce cânt. Sper să vă placă.”

Un astfel de talent este cu adevărat special, chiar dacă a avut parte de o viață extrem de grea și a trecut prin cele mai groaznice experiențe prin care poate trece un părinte. Natalie reușește și la vârsta ei să fie un geniu al muzicii și să impresioneze.