Radio Simplu

Fata care se mișcă în aer – dansul anti-gravitație

GALERIE FOTO (2)

De cele mai multe ori ne-am imaginat că dansurile necesită și un ring special, o podea, un spațiu plat, ceva pe care se poate călca. Avem nevoie de o suprafață pe care să ne mișcăm, fie că dansăm un tango, macarena sau o sârbă. Până la urmă, se numește ring de dans cu un motiv, nu-i așa? Nu este un perete de dans, un drum de dans sau un cer de dans. Este un ring, o podea și cam așa suntem obișnuiți.

Tocmai de aceea ne-am imaginat, până să urmărim aceste imagini, că nu există altă variantă, dar iată că părerile noastre au fost schimbate total. Aceste imagini sfidează gravitația și abilitatea umană – dansul acestei tinere în aer este aproape prea bun ca să fie adevărat, dar este extrem de adevărat. Este chiar mai interesant decât momentul lui Lionel Richie în care a făcut dansul pe tavan.

Wild Games (tr. Eng. Jocurile Sălbatice) este un turneu anual pentru skydiving de interior care are loc în Spania. Toate evenimentele au loc într-un tunel de vânt vertical, iar categoriile includ solo, două persoane, patru persoane, dinamic, freestyle și evenimente de viteză. Evenimentul este sponsorizat de Windoor, compania care face aceste tuneluri imense de vânt.

Prin forța intensă a vântului expulzat este ceea ce face ca trupul uman să plutească în aer, experimentând senzația unui zbor minus parașutele și avioanele. În timp ce aceste tuneluri recreative sunt folosite în cea mai mare parte pentru skydiverii profesioniști, atleta poloneză Maja Kuczynska ne-a demonstrat că pot fi folosite în cu totul alte scopuri. Se intitulează un artist al corpului de zbor și după o asemenea performanță, înțelegem de ce.

Hitul internațional al artistei Sia, “Chandelier,” a fost alegerea muzicală a Majei. Aceasta a dansat în vântul puternic, arătând publicului o coregrafie extraordinară și mișcări de dans mai speciale decât am văzut până acum.

Aceasta este cu capul în jos, zboară peste tot, se apropie de fiecare parte a pereților, face șpagatul și își contorsionează trupul în moduri în care nu s-au mai văzut, ținând cont de circumstanțele speciale. Maja este suspendată în aer, îți menține pozițiile de fiecare dată și își schimbă mișcările destul de rapid.

Oamenii care o privesc stau cu sufletul la gură și sunt total impresionați de mișcările fetei, mai ales că aceasta are nevoie de ceva curaj pentru a se învârti la o asemenea viteză. Cei mai mulți dintre noi ne-am lovi de toți pereții dacă am încerca să facem așa ceva.

Prestația lui Maja i-a adus medalia de argint la evenimentul freestyle, iar acest fapt este o realizare în sine.

Unii oameni ne demonstrează că, de cele mai multe ori, există și lucruri noi pe care trebuie să le încercăm, să le privim, să le apreciem, lucruri inovatoare care sunt extrem de diferite față de ce știam înainte. Cine s-ar fi gândit la un astfel de dans acum câteva zeci de ani?

Chiar dacă acest gen de dnas este total neconvențional, iată că are parte de frumusețea sa.