Radio Simplu

Așa își fac mirii intrarea la o nuntă libaneză

GALERIE FOTO (2)

De obicei, nunțile vin la pachet cu foarte multe obiceiuri și tradiții, iar cultura noastră nu duce nici pe departe lipsă de ele. Nunțile românești sunt unele dintre cele mai încărcate de tradiții, dar există mai multe culturi care necesită un efort special din partea mirilor.

Tradițiile de nuntă libaneze sunt puternice și îndrăznețe. Nu există principiul – mai puțin e mai mult – pentru că, în cultura lor, mai mult e mai bine! Cu cât este mai grandioasă, cu atât nunta este mai frumoasă, mai distractivă și mai plină de energie. Din acest motiv, este important ca mirii să aleagă o sală de restaurant care înțelegere cererile culturii libaneze.
Care sunt câteva dintre tradițiile unei astfel de petrecere de nuntă?

Tradițiile de nuntă libaneze încep cu mult timp înainte de nunta în sine. De la o logodnă festivă, la petrecerile de dinaintea nunții și cadouri, există multe obiceiuri care trebuie păstrate înainte de marea zi. Petrecerea este finalul întregului proces, tocmai de aceea aceasta trebuie să fie ca orice sfârșit al unui lucru bun – trebuie să fie spectaculos.

Iată care sunt câteva dintre lucrurile necesare unei petreceri libaneze reușite:

Artificiile – atunci când vine vorba despre strălucire, ține de tradiția libaneză ca mirii să ofere invitațiilor un spectacol de artificii la nuntă. Acesta este întreținut de profesioniști, așa că nu există motive de îngrijorare cu privire la regulile de siguranță. O astfel de petrecere opulentă nu poate să nu aibă un foc de artificii!

Dansul de primire libanez Zaffe – Zaffe-ul libanez este o primire caldă și extravagantă a mirilor la marea petrecere. Mireasa și mirele își fac marea intrarea pe un culoar special până în mijlocul ringului de dans, înconjurați de percuționiști și dansatori profesioniști. Aceștia merg către ringul de dans înconjurați de invitații care îi aplaudă și îi aclamă. De cele mai multe ori se poate vedea fericirea mirilor pe față atunci când își fac marea intrare, dansând împreună și cu invitații.

Cele mai bune preparate – fie că este vorba despre platourile lor delicioase de mâncare numite mezza, sau o masă cu trei feluri principale, toate nunțile libaneze conțin un adevărat festin. Este important pentru cultura din Orientul Mijlociu ca evenimentele să se sărbătorească cu mese bogate și extravagante. Dacă detaliile sălii de nuntă sunt atât de bine puse la punct, atunci, în ceea ce privește mâncarea, lucrurile sunt duse la extrem.

Dansul – nu există nicio nuntă libaneză fără dans. Majoritatea nunților libaneze ofere invitaților un spectacol de dans din buric, nu doar dansurile lor tradiționale. Mireasa, mirele și membri familiei vor adora să petreacă majoritatea serii pe ringul de dans! În ceea ce privește nunțile din prezent, muzica este o combinație între melodiile vestice și cele arabe, oferind opțiuni tuturor invitaților.

Aceasta este una dintre intrările care au făcut furori în mediul online. Mirii au fost atât de bine primiți, muzica este spectaculoasă, iar percuționiștii dansează și se bucură împreună cu mirii. Mirele îi acordă atenție deosebită miresei, punându-se în genunchi în fața ei și aplaudând-o.

Tradiția dansului Zaffe nu a fancinat doar cultura libaneză, ci pe toată lumea, pentru că întregistrearea acestor miri a strâns peste 800.000 de vizualizări.