Radio Simplu

Fac spectacol cu ajutorul unui cerc imens – această pereche a uluit publicul

Acrobații pereche sunt incredibili de privit. De cele mai multe ori, aceștia au nevoie de o sincronizare perfectă pentru a face un moment spectaculos. Exact acesta este cuvântul pentru a descrie o prestație bună – spectaculoasă, una care te face să privești fără suflare la talentul și aptitudinile artiștilor.

Te vrăjește și te duce departe – sau, cel puțin te distrage de la telefon pentru câteva minute. Perechea din acest caz se numește DUO UNITY și prezintă un moment extrem de interesant la un restaurant unde invitații sunt martorii mai multor spectacole.

Cercul imens pe care îl folosesc în spectacolul lor se numește roata Cyr. Este un aparat de acrobație care conține un singur inel mare făcut din aluminiu sau oțel. Este de mărimea unui adult, făcut special pe măsurile acrobaților. Se învârte și călătorește pe toată scena, iar efectele pe care le fac acrobații sunt delicioase.

Mișcările de dinainte și înapoi ale acrobaților învârt cercul în continuu. Artiștii Lea Toran Jenner și Francis Perreault s-au cunoscut la o școală de circari din Montreal și au fost inseparabili de atunci. În timp ce explorau frontiere noi ale lumii acrobatice, perechea a vrut să își aprofundeze aptitudinile împreună, folosind un singur cerc.

Combinația dintre pasiunea lor pentru această disciplină, talentul și munca depusă de-a lungul anilor, dar și creativitatea produsă de provocările noi au făcut echipa DUO UNITY un spectacol în sine extrem de plăcut de urmărit. Au câștigat și câteva medalii pe drum, inclusiv una de bronz de la “World Circus Festival of Tomorrow” din Paris.

Actul lor care implică un singur cerc este atât simplu, dar și extrem de complex. Începe cu Francis care stă singur în lumina albăstruie. Lea apare și i se alătură. Încep să se apropie din ce în ce mai tare până când aceasta preia cercul care circulă de la unul la celălalt.

Începe să se învărtă singură, dar, la un moment dat, Francis intră în cerc. Cei doi se învârtesc împreună ca prin magie, pe toată scena, fără niciun fel de suport, în afara cercului și a partenerului în care își pun întreaga încredere.

Arată ca o monedă care se învârte fără oprire. Unele persoane nu rezistă să amețească atunci când fac o piruetă simplă de dans, darămite după atât de multe mișcări făcute într-un astfel de cerc. În moment sunt integrate și câteva mișcări de dans, dar cea mai impresionantă parte a prestației sunt ei doi, legătura dintre ei.

Lea face șpagatul de mai multe ori în interiorul cercului și multe dintre aceste mișcări și schimbări dintre ei sunt extrem de dificile, dar făcute într-o asemenea manieră, încât publicul simte că totul este foarte ușor. O asemenea performanță necesită zeci de ore de antrenament pe săptămână și încredere în partener. Rezultatul celor doi este într-adevăr spectaculos și special.

Astfel de acrobații ieșite din comun sunt și mai întregite în momentul în care între parteneri există o legătură specială. Cei doi au păstrat contactil vizual mereu, s-au bucurat de atenție și de moment, zâmbind. Prestația lor este, cu adevărat, impresionantă.