Radio Simplu

Expert american în boli infecțioase, avertismentul care cutremură planeta legat de coronavirus: Cum am putea ajunge la un bilanț devastator al deceselor

Medicul Anthony Fauci, unul dintre cei mai importanți experți americani în boli infecțioase, are un avertisment cutremurător legat de coronavirus. El spune ce s-ar putea întâmpla dacă vom ajunge la imunitatea colectivă.

Expertul vorbește despre situația din Statele Unite și atrage atenția că, dacă se va ajunge la o imunitate colectivă, numărul morților ar fi foarte mare. El spune că vizate în special sunt persoanele din categoriile vulnerabile.

„În SUA ne confruntăm și cu o epidemie de obezitate. Cu numărul de persoane cu hipertensiune arterială. Cu numărul de persoane cu diabet. Dacă toată lumea s-ar infecta, numărul morților ar fi enorm și acest lucru este total inacceptabil”, a spus Anthony Fauci.

Ce înseamnă imunitatea colectivă

Se poate vorbi de imunitate colectivă când aproximativ 70% până la 90% din populație devine imună la o boală, fie prin contractarea acelei boli, fie prin vaccinare. Din acel moment, este mai puțin probabil ca boala să se răspândească la persoane care nu sunt imunizate. Astfel, nu mai există suficiente căi de transmitere pentru a ajunge la acestea.

Cel puțin 167.298 de persoane au murit în SUA din cauza coronavirusului, a raportat vineri Universitatea Johns Hopkins. La nivel global, coronavirusul a ucis, până în acest moment, peste 750.000 de oameni.