Radio Simplu

Este oficial! Copiii vor primi, în sfârșit, mai mulți bani la alocație

După ce bugetul a tot fost amânat, iată că, în sfârșit, lucrurile sunt oficiale. Milioane de copii vor primi mai mulți bani la alocații, în urma adoptării unei OUG. Potrivit capital.ro, de la 1 aprilie, copiii vor primi mai mulți bani la alocații.

Astfel, cuantumul va fi următorul:

300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;
300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

„Măsura a fost luată ca urmare a deciziei Parlamentului României, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019”, a precizat Guvernul.

Chiar dacă alocațiile se măresc de la 1 aprilie, banii vor intra în plată abia în luna mai, conform ministrului Muncii. „Cu siguranță, alocațiile se vor mări de la 1 aprilie”, a afirmat, la România TV, ministrul Muncii, punctând că cei mici, dar și părinții, se vor bucura de banii primiți abia de luna viitoare.