Radio Simplu

Este obligatoriu ca milioane de români să știe asta! Nu faceți așa ceva acasă

Este obligatoriu ca cei câteva milioane de români care au copii să știe asta. Următorul lucru nu trebuie făcut acasă, fară un specialist. Va fi nevoie de un medic.

Mai precis, Ministrul Sănătăţii recomandă părinţilor să nu-şi trateze singuri copiii cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2. „Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare. Prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi. Evaluarea se face de un medic de familie.

Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie şi tratament în consecinţă”, a transmis ministrul Sănătăţii.

A început să crească numărul de contaminări în rândul copiilor
De asemenea, Nelu Tătaru a subliniat că a început să crească numărul de contaminări cu infamul coronavirus şi în rândul copiilor.

„Dacă la începutul acestei pandemii spuneam că patologia la copii este foarte rară, patologia de la 0 la 19 ani era cam 6,5% din totalul de infectaţi, acum vedem că şi la 0-9 ani sau şi la 10-19 ani avem o creştere”, a conchis acesta.

Ce se întâmplă în România în următoarele zile
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus în următoarea perioadă. Ministrul a mai menționat că ulterior, în aproximatic două-trei săptămâni, numărul infectărilor va scădea.

„Evoluţia pe care o vedem de la începutul lunii septembrie este o evoluţie în creştere. Acea evoluţie este dată şi de o transmitere în comunitate. Orice activitate economică, orice activitate socială, de transport în comun, orice alt eveniment a însemnat creşterea transmiterii. Limitarea acestor activităţi ne face să avem o scădere a numărului de cazuri”, a afirmat ministrul Sănătății.