Radio Simplu

Este informația momentului pentru cei născuți înainte de 1970. Trebuie neapărat să faci aceste lucruri

Calitatea vieții și longevitatea sunt legate direct de sănătate, așa că, pe măsură ce îmbătrânim, este important să alegem un program de fitness.

Făcute în mod regulat, exercițiile îmbunătățesc echilibrul, prevenind căzăturile oferă mai multă energie, pot preveni bolile, controlează tensiunea arterială și cresc funcția cognitivă, potrivit Institutului Național pentru Îmbătrânire, scrie Livestrong.

Persoanele care au trecut de vârsta de 50 de ani trebuie să fie extrem de atente la ceea ce mănâncă, dar și la anumite exerciții pe care ar trebui să le facă zilnic, renunțând la sedentarism. Conform Ghidurilor de activitate fizică din SUA, oamenii ar trebui să facă, săptămânal, cel puțin 150 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată. Orientările sugerează, de asemenea, combinarea antrenamentului aerobic cu cel de forță, în antrenamente.

Următoarele trei exerciții sunt perfecte pentru cei care nu doresc să meargă la sală
Există trei exerciții, care pot fi efectuate de două-trei ori pe săptămână, pentru o mai bună sănătate a articulațiilor și a mușchilor. Efectuarea acestor exerciții va economisi timp, oferind, în același timp, o modalitate simplă și eficientă de obține beneficiile mișcării fizice, de care organismul are nevoie, mai ales după vârsta de 50 de ani. Următoarele trei exerciții sunt perfecte pentru cei care au puțin timp și care nu doresc să meargă la sală. Asigurați-vă că faceți 150 de minute de exerciții cardiovasculare și câteva antrenamente de flexibilitate care vă vor asigura o îmbătrânire sănătoasă.

1. Genuflexiuni cu o cutie sau un scaun
Genuflexiunile ”box” sunt alternativa perfectă la genuflexiunile clasice. Această variație permite persoanelor să experimenteze mai puțin stres articular, în special în ceea ce privește genunchii. În plus, genuflexiunile folosind o bancă sau o cuite permit celor care fac exerciții să învețe forma corectă de ghemuit fără teama de a cădea sau de a efectua mișcarea incorect. Dacă nu aveți o cutie plio, puteți să folosiți un scaun pentru acest exercițiu.

Stați în picioare, cu spatele la scaun/cutie. Coborâți încet fesele în jos spre scaun, îndoind genunchii, ținând în același timp spatele drept și pieptul sus. În partea de jos a mișcării, fesele ar trebui să atingă ușor scaunul. Odată ce ați atins scaunul, inversați mișcarea și ridicați-vă înapoi, repetând mișcarea. Efectuați 10-15 repetări pe set, 2-4 seturi pe sesiune, de 3-4 ori pe săptămână.

2. Exercițiul Bird Dog
Acest exercițiu apare adesea pe listele cu „cele mai bune exerciții” pe care trebuie să le facem după o anumită vârstă. La fel ca și celelalte două exericișții, și acesta poate fi executat practic oriunde și poate fi modificat, într-o varietate de moduri. Așezați-vă pe mâini și în genunchi, cu spatele drept. Mai exact, asigurați-vă că genunchii sunt direct sub șolduri și că mâinile sunt direct sub umeri. Întindeți brațul drept drept în față, în timp ce întindeți simultan piciorul stâng în spatele vostru. Respirați normal și tineți 5 secunde.Repetați cu brațul și piciorul opus. Faceți 10-15 repetari pe fiecare parte, cu 2-4 seturi pe sesiune, de 3-4 ori pe săptămână.

3. Extensii ”Superman”
Acest exercițiu funcționează perfect pentru creșterea mobilității umerilor și coloanei vertebrale. Acest exercițiu poate fi inconfortabil pentru unii oameni pentru că forțează coloana vertebrală în hiperextensie. De aceea, unii se plâng de durere sau disconfort când îl efectuează. Întindeți-vă pe burtă. Cu brațele drepte în fața și picioarele întinse, ridicați picioarele și brațele în sus, spre tavan. În același timp, ridicați-vă pieptul de pe sol cât de departe puteți. Țineți această poziție timp de 10 secunde. Faceți 10-12 repetări pe set, 2-4 seturi pe sesiune și 3-4 sesiuni pe săptămână.