Radio Simplu

Este bine sau nu să bagi hainele la mașina de spălat duminica? Ce spune un preot

Pentru că știm că duminica este considerată zi de odihnă, multe dintre gospodine se întreabă dacă este bine să spele la mașină în această zi. Astfel, un preot a decis să vorbească pe larg despre ce este bine să facem și ce trebuie să evităm duminica.

Este bine sau nu să speli la mașină duminca? Aceasta este întrebarea pe care multe dintre gospodine și-o pun frecvent. Pentru că este considerată zi de odihnă, multe dintre femei evită să facă treburi casnice în această zi, altele nu țin cont de această regulă.

Este bine sau nu să bagi hainele la mașina de spălat duminica
Pentru că este întrebarea la are gospodinele caută frecvent un răspuns, un preot a venit cu explicații. Considerată zi de odihnă, cele mai multe femei aleg să nu spele la mașină rufele murdare.

Astfel, părintele Iulian Raţă, protopop de Orhei la Mitropolia Chișînăului și a Întregii Moldovei, a afirmat că este considerat un păcat să se spele la mașină în ziua de duminică. Tot acesta susține că și în zilele de sărbătoare ar trebui să evităm activitatea casnică.

Explicația părintelui Iulian Rață
Tot părintele Iulian Raţă susține că duminica ar trebui lăsată odihnei, dar și dedicată lui Dumnezeu. Totuși, în această zi putem face lucruri ce nu pot fi lăsate pe altă zi, cum ar fi să ne gătim propria mâncare sau să ne curățăm vasele. Însă, trebuie evitată curățenia generală a locuinței.

Mai mult decât atât, este permis să aspirăm duminică, însă nu covoarele. Chiar și curățarea acestora ar trebui să fie evitată.

„Duminica facem acele lucruri pe care nu le putem face în altă zi. Să te trezeşti de dimineaţă, să mănânci, să speli vasele, este absolut firesc. Dar să-ţi treacă prin cap să scoţi toată vesela pentru că trebuie curăţenie generală în dulap, va fi păcat.

Să dai cu aspiratorul după ce ai mâncat şi au căzut nişte firimituri pe jos, este absolut firesc. Dar să te apuce spălatul şi scuturatul covoarelor este o greşeală.

Deci duminica facem doar acele lucruri pe care nu putem sub nicio formă lăsa pentru altă zi”, a mai precizat părintele Iulian Raţă.

@jana.ulinici.chirvas #descoperaortodoxia #TV6 #descoperăortodoxia #crestinortodox @Jana Ulinici ♬ sunet original – Jana Ulinici-Chirvas