Radio Simplu

A rămas văduv la 82 de ani şi îşi dorea să moară. Dar o fetiţă de 4 ani i-a schimbat viaţa

Când soţia lui a murit, un american de 82 de ani a simţit că nu mai are de ce să trăiască. Apoi a întâlnit o fetiţă de 4 ani şi totul s-a schimbat. O poveste minunată despre căile întortocheate şi pline de mister ale vieţii.

Dan Peterson suferea cumplit după pierderea soţiei sale, Mary. Moartea ei a fost bruscă, iar bărbatul nu reuşea să se împace cu situaţia; simţea că timpul îl apasă şi că nu mai are niciun rost să mai trăiască. Timp de şase luni, el şi-a pierdut busola, era demoralizat şi aştepta să moară. A ţinut-o aşa până într-o zi, când a făcut un drum până la băcănia din oraşul lui, Augusta, din statul american Georgia.

În timp ce mergea printre rafturile pline cu alimente, bătrânul a văzut o fetiţă de patru ani care îl privea.

O cheamă Nora Wood şi l-a salutat ca şi cum ar fi fost prietenul ei dintotdeauna.

„Salut, bătrâne! Azi este ziua mea!”, i-a spus micuţa.

Mama fetiţei, Tara, a fost cam încurcată de îndrăzneala fiicei sale, Dar ceea ce s-a întâmplat mai departe le-a schimbat vieţile celor trei persoane, relatează postul de televiziune CBS. Nora l-a rugat pe bătrânul de 82 de ani să o îmbrăţişeze, iar Dan a ascultat-o. Apoi ea a rugat-o pe mama ei să-i facă o poză cu noul său prieten şi astfel s-a născut o frumoasă prietenie.

Nora nu i-a cerut nimic altceva bătrânului, dar el a fost complet răvăşit de întâlnirea cu fetiţa. Această întâmplare l-a schimbat complet pe omul care îşi aştepta moartea. „Mi-am dat seama că era pentru prima oară după ceva timp când am fost fericit…”, a povestit omul pentru CBS Evening News.

Întâlnirea lor a avut loc în urmă cu câteva luni.

Acum bătrânul şi fetiţa sunt mai apropiaţi, iar ea îl vizitează în fiecare săptămână, împreună cu mama sa.

Relaţia lor este fascinantă şi unică. Dan nu-i un om singur, are nepoţi, dar legătura cu micuţa pe care a îmbrăţişat-o în magazin este diferită, e specială. „Mi-a oferit o iubire de care habar n-aveam că există”, a mărturisit vârstnicul.

El crede că micuţa este un îngeraş care i-a dat un nou sens vieţii sale: să o vadă pe Nora cum creşte mare.