Radio Simplu

Era în metrou când o femeia i-a aruncat acest bilet în față. Curioasă, fata l-a citit și a leșinat, a căzut pe jos! Când ceilalți călători și-au dat seama ce se petrece, era deja prea târziu! Incredibil e era scris în bilet

Julie, o tânără din California adoră să se uite la filme polițiste în timpul liber. Dar niciodată nu i-a trecut prin minte că acest lucru ar putea să o ajute la ceva în afară de a petrece câteva ore bune de relaxare. Dar lucrurile au luat-o prin surprindere, în septembrie 2017, când a avut de-a face cu un scenariu de film horror, un scenariu pe care îl văzuse deja într-un film.

Era la orele după amiezii, iar Julie se afla în metrou. Era sâmbătă, iar vagonul metroului era mai liber, avea doar 15 pasageri, dintre care unul avea intenții sinistre.

O femeie cu păr blond s-a așezat în spatele lui Julie și a scăpat un bilet în poala ei. Julie l-a ridicat și l-a citit, apoi s-a panicat. Oricine a mers cu metroul sau cu trenul îți poate spune că nu e un lucru ciudat ca oamenii să împartă bilete în mijloacele de transport, majoritatea vor ajutor sau bani.

Dar de această dată nu era vorba de așa ceva. În biletul scris în grabă, cu cerneală roșie, avea un mesaj îngrozitor: „Sunt două arme îndreptate către tine acum. Dacă vrei să treăiești, îmi dai acum portofelul și telefonul. Nu te întoarce și fii discretă. Dacă nu te întorci până la stația Centrului Civic, vei trăi”. Julie, la fel ca oricine în situația ei, a intrat în panică, nu voia să își dea lucrurile, dar ce altceva putea face? Îi bătea inima, s-a uitat în jur, și a văzut că nu era nici urmă de arme, nimeni nu se uita la ea. Știa că trebuie să facă ceva, dar îi era foarte frică. Julie s-a decis să se prefacă că are o criză de epilepsie, așa cum văzuse ea la televizor.

Așa că a căzut pe jos și a început să tremure, de parcă ar fi fost în convulsii. Un cuplu din apropiere a observat-o și s-au apropiat. Ea le-a dat biletul, iar cei doi au înțeles imediat ce se întâmplă. În cele din urmă femeia blondă a coborât la o stație distanță și s-a dovedit că ce scria în bilet era o minciună, un mod de a păcăli oamenii. Însă Julie a fost foarte mândră de ea fiindcă a știut cum să reacționeze într-o situație de criză, și de faptul că nu s-a lăsat păcălită.