Radio Simplu

Elvis Presley avea sa intre in ISTORIE cu aceasta interpretare

Lucruri mai puţin cunoscute despre Elvis Presley

Aspecte din viaţa celui supranumit regele rockului

1. Supranumit regele rockului, Elvis s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi. Acesta a avut un frate geamăn, Jesse, care a fost născut fara suflare.

2. Una din primele audiţii pe care le-a avut la 19 ani a fost un fiasco total. Dezamăgit, i-a mărturisit tatălui său că cei din juriu i-au spus că nu va putea cânta niciodată.

3. Albumul său de debut, lansat în martie 1956, a ajuns No.1 în topul Billboard şi a rămas acolo timp de trei săptâmâni.

4. Partenera pe care Presley o sărută în aceasă fotografie din 1956 a rămas un mister mult timp. Relativ recent s-a aflat că numele său este Barbara Gray.

5. Tot în anul de graţie 1956, Elvis a scos de fapt două albume, din care s-au extras patru hituri printre care Hound Dog şi Heartbreak Hotel

6. Cu trei albume succesive ajunse No.1, Presley a devenit unul din cei mai bine vânduţi muzicieni din toate timpurile.

7. Regele rockului a fost soldat în U.S. Army între 1958-1960. În acest timp, mama lui a murit, iar el, în timp ce se afla în Germania de Vest, a întâlnit-o pe tânăra de doar 14 ani, Priscilla Beaulieu, care aproximativ 8 ani mai târziu avea să-i devină soţie.

8. Blue Hawaii (1961) a fost unul din filmele cele mai de succes din cele 31 în care Presley a jucat.

9. Filmul Charro! (1969) este unica peliculă în care Elvis doar joacă fără să şi cânte. De asemenea, este şi singurul rol unde poartă barbă.

Despre Elvis Presley, un mare artist, oamenii au impresia că știu absolut totul, viața lui fiind extrem de mediatizată. Dar există încă numeroase aspecte despre viața neuitatului „rege” pe care nici măcar fanii înrăiți ai acestuia nu le cunosc.

În 2006, George W. Bush a devenit primul președinte american în funcție care a vizitat Graceland, dornic să îi facă o surpriză premierului nipon Junichiro Koizumi, un fan declarat al lui Elvis.

Cu excepția câtorva concerte în Canada, Elvis a cântat doar în Statele Unite, în ciuda zecilor de invitații la turnee, venite din Europa, Australia sau Japonia.

Motivul acestui „izolaționism” e unul incredibil: managerul lui, controversatul „colonel Parker”, imigrase ilegal în America, în tinerețe, deși pretindea că este originar din Virginia.

Originea sa și faptul că se născuse în Olanda, în 1909, ca Andreas Cornelis van Kuijk, aveau sa fie cunoscute abia în 1984 și se temea ca nu cumva, în cazul unei ieșiri din țară, serviciile vamale să nu îi mai permită intrarea în SUA.

În 1958, în timpul efectuării serviciului militar, la Friedberg, în Germania, tânărul Elvis, care era deja un superstar, a fost șofer pe jeep-ul comandantului unității și a primit zeci de saci cu scrisori din partea fanilor.