Radio Simplu

Ea e cea mai frumoasă șoferiță pe TIR! Are 22 de ani și e din Botoșani: ”Sunt mândră de ceea ce fac”

GALERIE FOTO (5)

O tânără de 22 de ani a decis să-și ia viața în mâini și să cutreiere lumea întreagă pe TIR!

Este vorba despre Mălina Elena Ghileschi, o fată de 22 de ani care a decis să devină șoferiță pe TIR! Ea a fost votată chiar și cea mai frumoasă șoferiță de camion din România, în cadrul concursului organizat de Ilie Matei – ”Omul Șoselelor”. Ea practică această meserie de aproape un an, din ianuarie 2019, alături de logodnicul ei!

Curajoasă din fire și sociabilă, Mălina a preferat să-și întrerupă studiile pentru o perioadă. Ea era studentă la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.

”Am termint studiile liceale la Liceul ”Demostene Botez” din Trușești. Am absolvit ciclul liceal în anul 2016, media mea de la bacalaureat fiind 9.41, iar media din clasele IX-XII fiind 9.90. Mi-a plăcut foarte mult să învăț, iar după liceu, m-am înscris la Facultatea de Constucții și Instalații din Iași. În timpul facultății am luat bursă și am avut rezultate frumoase.

Între timp am schimbat ordinea priorităților, am întrerupt facultatea pentru o perioadă de timp, dar cu siguranță, în viitor, o voi relua. Sunt singură la părinți, dar mi-ar fi plăcut să am un frate. Mama mea lucrează în învățământ și tata a lucrat în domeniul bancar. În familia mea nu a mai existat nimeni care să practice această meserie, cea de șofer de tir”, a povestit Mălina pentru botoșaninews.ro.

Tânăra de 22 de ani a fost inspirată de logodnicul ei
Mălina a fost inspirată chiar de logodnicul ei, care lucrează în Germania. Odată ce a văzut ce înseamnă această meserie, tânăra nu a mai stat pe gânduri și și-a dorit să încerce și ea.

”Deja începusem facultatea când am venit în Germania, în vacanță, la logodnicul meu. Aici am fost fascinată de tot ce am văzut, el lucra deja la firma unde sunt și eu acum. De mică mi-au plăcut mașinile, caii putere și tot ce este legat de șoferie. În general, am fost atrasă de meseriile dedicate bărbaților.

M-am reîntors acasă și m-am hotărât să mă înscriu la școala de șoferi pentru categoriile C și E. A fost puțin cam dificil de explicat părinților ceea ce eu am decis, dar sunt norocoasă, deoarece mereu ei m-au susținut și încurajat cu tot ceea ce eu mi-am dorit să realizez. Alături de mine a fost și logodnicul meu, care m-a învățat tot ceea ce știu acum, mi-a suportat nervii și mai presus e toate, a avut încredere în mine că voi reuși și voi fi un șofer profesionist în adevăratul sens al cuvântului”, a continuat ea.

”O lună de zile am lucrat împreună cu logodnicul meu, timp în care a trebuit să învăț cum se încarcă corect marfa pentru magazine, cum trebuie manevrată o liză electrică și cel mai dificil lucru pe care l-am avut de învățat a fost trasul în rampă. Fiecare din noi merge la cumpărături, imaginați-vă că sunteți în căutarea unui loc de parcare în fața magazinului și cu greu reușiți să îl găsiți. Ei bine, eu sunt nevoită să intru într-o astfel de parcare cu 40 de tine după mine, fiind nevoită să ocolesc mașinile mici cu mare atenție, să am grijă la mișcările pe care le fac pentru a reuși să trag camionul în rampă.

Într-o zi de muncă, pot avea de la unul până la trei magazine, deci trei rampe diferite. În fiecare zi mă confrunt cu situații și rampe noi, dar datorită plăcerii pe care o am pentru această meserie, reușesc să fac față tuturor provocărilor. Consider că atunci când faci ceea ce îți place, absolut tot este posibil! Sunt mândră de ceea ce fac și mai presus e toate, iubesc această meserie! În prezent lucrez singură la aceeași firmă”, a mai spus Mălina pentru publicația citată.

Domeniul în care tânăra de 22 de ani lucrează nu este exclusiv pentru bărbați, ci comunitatea s-a mărit, fiind din ce în ce mai multe femei care practică acest lucru.

”Eu conduc doar în Germania și pot afirma despre oamenii care locuiesc aici că au un respect deosebit pentru șoferii profesioniști. De foarte puține ori aud claxoane, de injurii nici nu se pune problema, nu există așa ceva. Când ajung la locația unde trebuie să descarc marfa iar oamenii mă văd cum manevrez camionul, cum ocolesc obstacolele, mă privesc până la final, iar după mă felicită, ba chiar am primit îmbrățișări și bomboane! După concurs, de unii am fost privită cu admirație, de alții cu reticență, ca să nu zic cu răutate. Dar eu îmi văd de drumul meu”, a relatat ea.

Sursă foto: Facebook Mălina Elena Ghileschi